25. veebruar 1997 kell 22:00

President meri nuhtles ametnikke

Mitte kõikidel kodanikel polnud vabariigi aastapäeval ilus ja pidulik olla.

Nimelt asus president Lennart Meri pidupäevakõnes hurjutama harimatuid ja kasuahneid ametnikke, kes töötavad ametiasutustes, mille töö ei ole piisavalt läbipaistev. Siinjuures pidas ta paslikuks küsida, kas meie kõrgemad riigiametnikud, riigikogu liikmed on üldse pidanud vajalikuks kodanikele ja talupidajatele seletada, miks me sinna Euroopa Liitu nii kangesti ja kiiresti kipume?

Äripäev võib presidendile oma kogemustest vastata, et rõhuv enamik ametnikke ei oska Euroopa Liiduga ühinemise koha pealt mingit mõistlikku seletust anda, kui juttu pole just abiraha ja tasuta reiside väljameelitamisest. Nii peavad kodanikud teadmatust lappima vaid koomiliste teleseriaalidega Brüsseli põllumajandusministeeriumi pehmete puuviljade osakonnast, kus müüakse mädanenud ploome sõbralikesse Ida-Euroopa riikidesse.

Hetkel kuum