27. veebruar 1997 kell 22:00

Jahtklubide liitu ei aeta esialgu TOPist välja

Jahtklubide liidu juhatus nõustus kolmapäeval TOPi ettepanekuga anda seni jahtklubide liidule renditud pindade majandamine üle Kalevi jahtklubile. Jahtklubide liidu presidendi Peeter Volkovi sõnul esitas TOP neile kaks varianti, kas jätkata rendipindade majandamist teistel tingimustel või anda rendipindade majandamine üle Kalevi jahtklubile.

Eelmisel nädalal otsustas TOPi juhatus lõpetada jahtklubide liiduga rendilepingu, põhjendades seda üle 700 000 krooni ulatuva rendi- ja elektrivõlaga ning oskamatusega majandada.

Jõudsime Peeter Volkoviga arusaamisele, et kõige parem tulemus purjetamisele on see, kui üks tugev jahtklubi on nõus võtma purjetamise arendamisega seotud pinnad rendile, ütles Toomas Tõnise. Tema sõnul oleks kõige õigem, kui Pirita jahisadamas asuv suur majakorpus jääks TOPile, kes selle ise korda teeks. «Sellest võidaksid nii TOP kui purjetajad, kelle tingimused paranevad,» lisas ta.

«Nii jahtklubide liit kui TOPi esindajad on öelnud, et jahtklubide liit pole selles hoonekompleksis majandamisega hakkama saanud,» lausus Tõnise. «Hoone ja rajatised on halvas seisukorras, see takistab juba purjetamise arendamist.»

«Kompromissi on loomulikult võimalik leida,» rääkis TOPi direktor Raimo Kägu. Ta ütles, et rendilepingu lõpetamine jahtklubide liiduga ei tohiks ohtu seada purjetajaid, kuna TOP sõlmis nendega juba 15. novembril otselepingu paatide ja spordiruumide rentimise kohta.

«Ma tahan teha lepingu konkreetse purjetamisklubiga, mitte nii, et sadamat haldavad kõik Eesti klubid ja jahtklubide liit on mingi klubide koondis,» ütles Kägu.

Kui rendileping jahtklubide liiduga lõpeb, siis alaliidu poolt tehtud investeeringud 400 000 krooni ulatuses tasaarveldatakse, kinnitas Toomas Tõnise.

Tema sõnul on seejärel läbirääkimiste küsimus, kuidas Kalevi jahtklubi tasub ülejäänud võla TOPile. Äripäeva andmetel tuleb Kalevi jahtklubil sellisel juhul tasuda 311 000 krooni jahtklubide liidu võlga.

Kalevi jahtklubi juhatuse esimees Aare Kööp ütles nädala alguses, et jahtklubi on jahtklubide liidu rendipindade ülevõtmisega põhimõtteliselt nõus.

TOP otsustab rendiküsimuse esmaspäeval juhatuse koosolekul.

Hetkel kuum