3. märts 1997 kell 22:00

Halinga kaubakeskuse võlg 6 miljonit krooni

Veeri sõnul pole veel teada, millal Pärnu maakohus Halinga Puu pankrotiasja arutab. Tema kinnitusel on Halinga Puul eri laenudena võlgu umbes 1,7 miljonit krooni, mille hulgas on ka ühe miljoni kroonine laen Hoiupangast. Ostu- ja teenusevõlad ulatuvad samuti 1,7 miljoni kroonini, töötajatele võlgneb firma töötasudena 137 000 krooni.

Veeri sõnul pole ta kohtunud ASi Halinga Puu soomlasest omaniku Toivo Järvineniga, kuna viimast ei lasta viisaprobleemide tõttu Eestisse. Kodakondsus- ja migratsiooniameti andmeil ei lasta Järvinen maale kuni 2000. aastani, kuna ta on kantud migratsiooniameti musta nimekirja.

ASi Halinga Puu teine omanik Aime Hinnov on Veeri sõnul teadmata suunas kadunud ja tema ning Halinga Puu vahelisi probleeme uurib majanduspolitsei. «Hinnov on võtnud Halinga Puu nimel mitu laenu,» ütles ta. «Ei ole teada, kas tema on neid saanud või mitte, kuid Halinga Puu pole päris kindlasti seda raha saanud.» Veer ei osanud täpselt öelda, kust Hinnov laene võttis.

Veeri sõnul Halinga Puu ise enam kauplemisega ei tegele, vaid rendib kogu Halinga kaubakeskuse kompleksi ASile Libatse Hovi, kes omakorda annab müügiboksid allrendile kaupmeestele.

Halinga kaubakeskuses asuva Halinga kunstigalerii direktor Virginia Luup ütles, et kaubakeskus võib praegusel kujul inertsist vastu pidada suve lõpuni.

Ka ajutine haldur leidis, et ilma pankrotita pole võimalik Halinga probleeme lahendada. «Tegemist on aeglaselt hääbuva ettevõttega, kus pole midagi sellist, mis inimest ostma meelitaks,» ütles ta.

Halinga kaubakeskus tegutseb alates 1992. aastast, varem asus samas hoones Halinga kolhoosi ehituskontor. Keskuses tegutseb umbes 25 kauplust, Hoiupank, restoran, juuksur ja kunstigalerii.

Hetkel kuum