3. märts 1997 kell 22:00

Kadariku võlg esitatust väiksem

Proosi sõnutsi ei saa välistada, et ülepaisutatud võlgnevused on tingitud topeltraamatupidamise olemasolust. Tema sõnul kahtlustab ta, et ASi Kadarik poolt 1996. aasta 31. detsembri seisuga võlausaldajatele esitatud 34 miljoni kroonine võlgnevus on mitme miljoni krooni võrra tegelikust võlast suurem. Näiteks väidab AS Kadarik, et ta võlgneb maksuametile 2 miljonit krooni ning Ühispangale 3,6 miljonit krooni. Pankrotihalduri järelepärimine näitas aga, et maksuamet võlga ei tunnista, Ühispank aga tunnistab vaid 2,5 miljoni kroonist võlgnevust.

«Tavaliselt firmadel võlgnevuste osas selliseid erinevusi ei ole,» märkis Proos.

Proos tunnistas, et erinevate numbrite põhjustajaks on segadus ASi Kadarik raamatupidamises, välistada ei saa ka topeltraamatupidamist. Ka ASi Kadarik juhataja Andres Tolli kinnitas, et Kadariku raamatupidamine on käest ära, kuid topeltraamatupidamist tema teada ettevõttel polnud.

Tolli sõnutsi vastutab raamatupidamisalase segaduse eest ettevõtte endine juht Pentti Nokelin.

Kadariku müümise korra ja hinna otsustavad 21. märtsil kogunevad võlausaldajad. Kadariku bilansiline väärtus on 13 miljonit krooni.

Hetkel kuum