5. märts 1997 kell 22:00

Veebruar oli pankadele edukas

Eilne päev Tallinna börsil kujunes pankade päevaks. Viiest börsi põhinimekirjas noteeritud pangast neli avaldas veebruarikuu majandustulemused.

Turg hindas tulemused rahuldavaks ja aktsiate hinnad rallisid üles. Viie põhinimekirjas noteeritud panga baasil arvutatav ÄP pangasektori indeks tõusis 3,01%, jõudes esmakordselt ajaloos üle 700 punkti piiri, 716,05 punktile. ÄP üldindeks tõusis veidi vähem -- +2,74%, 662,07 punktile, lüües samuti uue rekordi. Eilsel üliedukal börsipäeval langes vaid Tallinna kaubamaja aktsia sulgemishind (-0,3%).

Kõige rohkem tõusis pankadest Hoiupanga aktsia. 6,25protsendine tõus kergitas aktsia esmakordselt üle 100 kr taseme, kõrgeim hind fikseeriti 103,5 kroonil. Hoiupanga kasum moodustas jaanuarikuisest rekordkasumist 93%, teistel pankadel oli vastav protsent väiksem.

Suuruselt teise tõusu tegi alles pärast börsi sulgemist kasumi avaldanud Ühispanga aktsia, sulgudes õhtul 46,45 krooni tasemel (päevaga +5,09%).

Hetkel kuum