6. märts 1997 kell 22:00

Carlsberg ja Coca-Cola tihendavad omavahel koostööd

Kokkuleppe saavutamisele eelnesid pikaajalised läbirääkimised ning see näeb ette tihedamat koostööd, kui seni prognoositi. Uue valdusfirma nimi on Coca-Cola Nordic Beverages (CCNB) ning selle peakorter tuleb Kopenhaagenisse. Aktsiatest kuulub Carlsbergile 51% ja Coca-Colale 49%. Uus firma hakkab koordineerima kõiki seniseid Taanis ja Rootsis tegutsevaid kahe firma karastusjoogifirmasid.

Oma aktsiate eest maksab Carlsberg talle 100% kuulunud firmaga Dadeko, millel seni oli Coca-Cola jookide müügiõigus. Coca-Cola omakorda maksab 49% CCNB aktsiate eest oma tütarfirmaga Coca-Cola Drycker AB ja täiendava summaga.

Arvatakse, et uus firma investeerib Põhjamaades uute vabrikute ehitamisse ja jaotussüsteemide loomisse sadu miljoneid Rootsi kroone. Näiteks Stockholmi lähistele ehitatakse lähiajal uus ülimoodne tehas, kuhu läheb põhiosa investeeringutest.

Soomes saab Coca-Colal praegune leping täis 15. märtsil ning Norras 1998. aastal. Uus ühisfirma loodab edaspidi oma tegevust edukalt laiendada nendesse riikidesse ning tulevikus ka Baltimaadesse.

Ühinemisotsuse peab heaks kiitma Euroopa Liidu konkurentsiamet. DI

Hetkel kuum