12. märts 1997 kell 22:00

Siimann lubab jätkata senist majanduspoliitikat

Uus valitsus näeb Siimanni sõnul missiooni seniste reformide jätkamises. «Meie otsuste siht on makroökonoomilise stabiilsuse tugevdamine, majanduskav ja inflatsiooni vähendamine,» märkis Siimann.

Siimanni sõnutsi ei tohi aga taotleda majanduskasvu iga hinna eest. Majanduslikud ja sotsiaalsed eesmärgid tuleb hoida tasakaalus, meie eesmärk on sotsiaalne turumajandus, nentis ta.

Põllumeeste parteide ja nende toetajatega tuleb tõsist rääkimist tollide teemal, möönis Siimann. On vaja leida sobivad meetmed Eesti põllumajandustoodete konkurentsivõime tõstmiseks, rääkis ta.

Minu eesmärk on moodustada tugev valitsus, eelistan häid ministreid parteilisusele, lausus Siimann. Kuna olen alles peaministrikandidaat, ei saa ma öelda ühegi ministri nime või rääkida nende vahetumisest, märkis ta.

Valitsusele lähedal seisva isiku sõnul kaalutakse põllumajandus-, regionaal-, sise-, kaitse- ja sotsiaalministri portfelli ümberjagamist. Siimann kinnitas aga, et juhul kui uus valitsus saab riigikogult volitused, jätkab Ardo Hansson peaministri majandusnõunikuna.

Siimann sai eile riigikogult volitused 72 häälega, vastu oli 13 ja erapooletuid 2. Opositsioonist hääletas poolt Keskerakonna 9 liiget ja 12 reformierakondlast kohal olnud 19st. Vastu hääletasid Isamaliidu ja Mõõdukate fraktsioon.

Hetkel kuum