13. märts 1997
Jaga lugu:

Gnoom võiks keskenduda detailidele

ASi Remedia kommertsdirektor Sirje Potisepp valis Gnoomi interjööri pärast, tuues samas söögikoha põhipuuduseks parkimisvõimaluse puudumise.

Keskaegsed kiviseinad, kiviplaatidest põrand, kaks saali kaunistavat piilarit, keskaegne suur korsten -- millisel vanalinna söögikohal on vastu panna nii ehedat ajaloolist hõngu?

Saali ilmestavad kaks avarat sepistatud võrega Raekoja tornile avanevat akent. Samas häirivad laudadel rohekad pabersalvrätid, mis sobivad küll toonilt, kuid restorani imago ja interjöör nõuaksid tärgeldatud linasest salvrätte. Restorani fuajees lööb ninna aimatav söögilõhn.

Gnoomi sisekujundus on püsinud muutumatuna vist kümme aastat, kuid selles muutumatuses on oma võlu. Küll häirib vastuolu keskajast pakatava söögisaali ja ilmetu garderoobi vahel.

Kakskeelse menüü plusspoolele jääb see, et välja on toodud taime- ja lastetoidud. Lisatud on peakoka nimi, mis tõstab usaldusväärsust. Miinuseks on aga see, et menüüst ei saa aru, millise kala või lihaga ja garneeringutega on tegemist. Joogikaardil valitseb tõeline Tootsi peenar: kõik alkohoolsed joogid on surutud ühte lahtrisse.

Eelroogadest äratab Sirje Potisepa tähelepanu pähklisalat (21 kr). Põhiroaks valib ta keedetud lõhe (89 kr). Ajakirjanik leiab menüüst suitsukalkunisalati (21 kr) ja Põhjamaaprae (89 kr), st praetud loomafilee küüslaugukastmes.

Kala juurde tellib Sirje Potisepp kelneri soovitusel pokaali hispaania kuiva valget veini Gran Vina Sol (37,60 kr). Lihatoidu kõrvale pakub kelner poolkuiva punast prantsuse veini Beaujolais Villages (37,60 kr). Meeldiv, et Gnoomis saab mitmeid veine tellida pokaaliga.

Suitsukalkuni salat on maitsev, oma nime väärt. Pähklisalat meenutab Sirje Potisepale magustoitu, kuna see on garneeritud kiividega. Salati kõige tagasihoidlikumaks komponendiks on pähkel.

Praadidele saab tellida viit erinevat kartuli või riisi lisandit, samuti kastmeid, kusjuures lisandid ja kastmd sisalduvad juba prae hinnas. See ei tekita arve maksmisel kliendile ootamatusi.

Sirje Potisepale keedetud lõhe maitseb, see on värske ja mahlakas. Sama kehtib loomafilee kohta, ehkki küüslaugukartulid läigivad liisunud rasvast liialt. Ehmatab mõlema prae ülisarnane riivitud punakapsast, kurgiviiludest garneering.

Desserdiks võtab Potisepp õunad ?okolaadikastmes (21 kr), ajakirjanik puuviljad vahukoorega(21 kr). Mõlemad magustoidud serveeriti tavapärastes kõrgetes pokaalides. Siingi võinuks kokakäsi enam fantaasiat ilmutada, ehkki maitse kallal pole põhjust norida.

- Esmamulje

- paiga välisilme: 7p

- parkimisvõimalused: 3p

- riidehoid: 5p

- hügieenitingimused: 7p

- Miljöö

- sisekujundus: 9p

- ventilatsioon: 9p

- taustamuusika: 8p

- valgustus: 9p

- mugavus: 8p

- puhtus: 8p

- Teenindus

- personal: 9p

- menüü: 7p

- kiirus: 76p

- toidu kvaliteet: 7p

- Hinna ja kvaliteedi suhe

- eelroad: 7p

- supid: 8p

- praed: 7p

- magustoidud: 8p

- joogid (alkoholita): 8p

- joogid (alkoholiga): 7p

Jaga lugu:
Hetkel kuum