13. märts 1997 kell 22:00

Tööautosid osteti veebruaris vähem

Tarbesõidukite turul toimus erinevalt sõiduautode turust veebruaris tagasiminek. Kui sõiduautode müük kasvas enam kui 50 auto võrra, siis erinevates kaalukategooriates veokeid, busse ja kaubikuid müüdi paarikümne võrra vähem kui jaanuaris.

Edukaimad olid Mercedes-Benz, Volkswagen ja üllatuslikult kolmanda-neljandana Lada. Vene autotootja edu baseerub Aravetel asuval Lada Eestil, kes müüs tervelt 13 Lada 2104 baasil ehitatud väikeveokit VAZ 21043-33.

Eelmise kuu edukaim tarbesõidukite müüja Ford piirdus seekord 13 sõidukiga -- 11 kaubiku ja kahe bussiga, jagades sellega Ladaga kolmandat-neljandat kohta.

Esikohal olnud Mercedes-Benzi 18 Eestis müüdud tarbesõidukist 15 olid kaubikud, kolm veoautod. Sõiduautode müügil veebruaris tagasi kukkunud Volkswagenil läks tarbesõidukite müük hästi. Müüdi 16 kaubikut, mis tähendas erinevalt Mercedesest ja Fordist mõningast kasvu.

Lõviosa tarbesõidukite müügist annavadki väikeveokid -- eelkõige kaubikud. Tõelisi veoautosid võib sõrmedel üles lugeda.

Vaid suuremaid veokeid müüvatest firmadest olid edukaimad Scania seitsme autoga (Estoscan) ning Volvo kuue autoga (Valga AB Keil 5 autot, Balvo 1 auto).

Hetkel kuum