24. märts 1997 kell 22:00

Halinga keskuse omanik läks pankrotti

Veeri sõnul sai Halinga Puu kogu tulu kaubanduspindade rentimisest OÜ-le Libatse Hovi, kes omakorda rentis pinnad müügibokside kaupa välja eri firmadele. «Halinga Puu pankrotiseis oli ilmne, sest rendist saadav raha oli nii väike, et selle eest polnud mingil juhul võimalik tasuda võlgasid isegi pikema aja jooksul,» nentis Veer. Halinga Puule kuuluvate varade väärtus on 6,6 miljonit.

Halinga Puu vastu esitas jaanuari lõpus pankrotiavalduse Pärnu maksuamet, kes on umbes 3 miljoni krooniga Halinga Puu suurim võlausaldaja. Suurematest laenudest lasub Halinga Puul veel miljonikroonine laen Hoiupangale ja ligi 2 miljoni kroonine ostu- ja teenusevõlg.

ASi Halinga Puu omanikud on krediidiinfo andmetel Ivan Lehmus, Aime Hinnov ja Soome kodanik Toivo Järvinen. Toivo Järvineni ei lasta Eestisse kuni 2000. aastani, kuna ta on kantud kodakondsus -ja migratsiooniameti musta nimekirja.

Teet Veeri sõnul võttis Aime Hinnov Halinga Puu nimel mitu laenu ja tema tegevust uurib majanduspolitsei.

ASi Halinga Puu võlausaldajate koosolek peetakse 10. aprillil.

Hetkel kuum