26. märts 1997 kell 22:00

Avastusrõõm Diesel Bootsis

Diesel Boots

Hinne: 7 punkti

Lai 25 Tallinn

omanikepoolne sisekujundus

Diesel Bootsi ruumijaotus on igati loogiline: kaks vaguni tüüpi boksi, väikesed lauad, baar. Nii on väikeses ruumis erinevaid istumisvõimalusi. Peegel on vahva -- avardas vaadet ja tekitas tunde, et midagi on veel. Kujunduselemente pole ruumis lihtsalt laiali puistatud, vaid kõik mõjub tervikuna. Tore on avastada, et siin on lamp, seal pilt jne. Meeldib tapeet, mille paanid on vahedega pandud. Kuigi sein on piltidega kaetud, on selle taga üllatusmoment. Tapeet on soojem kui värvitud sein. Piltide taga olevat tapeeti tavakülastaja silm ei pruugi märgatagi. Küll aga leiab selle üles kujundaja. Mööbel on mugav, valgustus silma ei torka. Kõige vähem meeldisid rippuvad lipud, mida oli liiga palju. 7 punkti.

Diesel Bootsi interjööri üldmulje on positiivne. Midagi eripärast sisekujunduses ei leia, aga kokku loob see koduse mulje. Ruumi on Diesel Bootsis vähe, koht võiks olla suurem. Mina tunnen puudust väikesest tantsupõrandast, aga juttu vesta on baaris siiski mõnus. Väikesesse ruumi on osavalt pandud piisavalt palju laudu, nii et rahvast mahub korralikult. Kitsus käib koha juurde, kuna Diesel Bootsi minnaksegi lihtsalt istuma. Interjöör on kirev, kuid see ei häiri -- pigem mõjub rõõmsa ja noortepärasena. Istuda eelistan tagumises saalis, kuna see on põhisaal ja elu sees. Mööbel pole meelde jäänud: ilmselt on piisavalt mugav. Pubi miinus on tualetid, mis asuvad kaugel ega hiilga väljanägemise poolest. 7 punkti.

Vaatamata sellele, et detailides on mõni asi maitsetu, mõni huvitav, on Diesel Bootsis hea olla. Sealne atmosfäär tuleneb siiski rohkem huvitavatest inimestest kui interjöörist. Ruumiplaneering on mugav. Kui laudades pole vabu kohti, siis ei teki seal tavapärast kohmetust. Võib istuda aknalaual või ka seista. Mööbel oli ebamugav: istuda ei ole hea. Kui on elav muusika, siis on osa laudu bändikohale liiga lähedal -- peaks olema distants. Kui istuda poolteise meetri kaugusel näoga bändi poole, siis ei saa nemad mängida ega mina süüa. Paar lauda on teistest eraldi, aga kui tahetakse muust seltskonnast eralduda, siis pole see sobiv koht. Valgustus ei häiri. Mõned plakatid on vaimukad. 7 punkti.

Diesel Boots on heade, lihtsate ja odavate vahenditega tehtud hubane koht, kus sõpradega istuda ja õlut juua. Huvitavad on esimeses saalis pidevalt vahetuvad kinokuulutused. Teine saal on tihti ülerahvastatud ja vähese liikumisruumiga. Väikesesse ruumi on püütud palju mahutada, kuid õllekannudega on laudade vahel raske liikuda. Tualettruumidele on raske ligi pääseda. Koht on ameerikalik, sobib selle stiiliga harjunud inimestele. Suures massis saab seal eralduda, kuid rahulikku omaette olemist otsida ei tasu. Kirevad sisustuselemendid ei häiri, neid on huvitav vaadata. Valgustus on paras. Mingeid imeehitusmaterjale kasutatud ei ole. Diesel Boots ei ole ülikonnaga külastamise koht. 5--6 punkti.

Hetkel kuum