26. märts 1997 kell 22:00

Soojamajandus lõi Tartu linnavalitsuse uppi

Reformierakond ja Tartu 2000 pakuvad täna Tartu uueks linnapeaks välja Vanemuise teatri direktori Jaak Villeri (Tartu 2000). Reformierakond ja Tartu 2000 täidavad linnavolikogus 25 kohta, Isamaaliit 12, Mõõdukad 7 ja Keskerakond 5.

Eile ei õnnestunud tulevaselt linnapealt Jaak Villerilt teada saada, milliseid muudatusi Tartu linnavalitsuses oodata on. Volikogu esimeheks jääb uute koalitsioonipartnerite kokkuleppel edasi Väino Kull (Tartu 2000). Linnapea toolile istuda soovinud Neinar Seli (Reformierakond) piirdub volikogu saadiku staatusega ja keskendub poliitika asemel taas rohkem ärile.

Möödunudsügiseste valimiste järel Tartus võimule tulnud koalitsioon ei ole opositsiooni meelest suutnud linna juhtida, luua korda soojamajanduses ning linna varaga heaperemehelikult ümber käia.

«Linnavalitsust pole suudetud tööle panna, ei tegutseta linna huve silmas pidades,» ütles Tartu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Hannes Astok.

Suurim tüliõun on AS Anne Soojus ja selle poolt tasumata jäetud 11 miljonit krooni maailmapanga laenu intresse.

«Hiljuti maksis AS Anne Soojus esimesed 150 000 dollarit intresse rahandusministeeriumile ära ja meil on kokkulepe, et võlg tasutakse 1995. aasta eest selle aasta jooksul,» märkis abilinnapea Kalle Jürgenson.

Hetkel kuum