26. märts 1997 kell 22:00

Turule on tulnud väikseim Ericssoni telefon

Ericsson on toonud turule uue GSM-telefoni GF 788, mis on Ericssoni tooteperes kõige väiksem, kuid siiski tehniliselt täiuslik GSM-telefon. GF 788 ei vaheta välja Ericssoni seniseid telefone, vaid jätkab uue põlvkonna tootena.

Uus telefon on kõigest 10 cm kõrgune ja kaalub 135 grammi. Telefoni kõneaeg on kolm tundi ja ooteaeg 60 tundi, seda telefoni komplekti kuuluva 650mAh NiMH akuga.

Telefonis on 99 mälukohta nimede ja telefoninumbrite jaoks lisaks SIM-kaardil leiduvatele mälukohtadele. Kasutamist lihtsustab üheksa numbri kiirvalimine, kordusvalimise funktsioon, selgel üherealisel ekraanil näitavad telefoni staatust hästimõistetavad ikoonid.

Endastmõistetavaks on saanud andmeside ja faksiühenduse võimalused, samuti lühisõnumite (SMS) saatmine ja vastuvõtt, kell koos äratusfunktsiooniga jpm. Telefon on valmis uuteks lisateenusteks, mida meie GSM-operaatorfirmad veel ei paku, nagu näiteks kahe erineva abonentnumbri kasutamine ühel SIM-kaardil.

GF 788 on võimalik muuta just nii isikupäraseks, nagu kasutajal vaja: kolme menüütüübi hulgas on ka võimalus koostada ise vajalike ja sagedamini kasutatavate funktsioonidega menüüsüsteem.

Telefonil on neli tavalist helinatüüpi ja seitse helisemismeloodiat; uudisena võib telefoni panna helisema ka omaloodud meloodial.

Uue elegantse disainiga telefoni toodetakse neljas värvitoonis: tumesinine, tumeroheline, tumehall ja bordoopunane. Klaviatuuri kaitseb klapp. Helitugevust saab mugavalt muuta kõne ajal telefoni küljel asuvate nuppudega.

Mitmekesine lisavarustuse valik -- auto handsfree varustus, kantav handsfree varustus, mitmesugused laadijad autosse ja lauale, Mobile Office'i andmesidepakett PCMCIA modemkaardiga jm -- on tuttav juba Ericssoni GSM-telefonide varasematest mudelitest, tehniliselt on erinev senisest väiksema telefoni toitepinge kasutamine.

Hetkel kuum