30. märts 1997 kell 22:00

Börs rühib kindlameelselt üles

Neljapäeval, möödunud nädala viimasel tööpäeval liikus Eesti aktsiaturg endise kindlameelsusega üles. Kuigi kauplemise aktiivsus börsil langes kolmapäevaga võrreldes märgatavalt -- börsisüsteemi päevakäive oli 60 899 061,2 mln kr (kolmapäeval ca 110 mln kr), ostusurve turul püsis. Selges ülekaalus (10:3) olid tõusvad aktsiad. Ühegi börsiaktsia sulgemishind kolmapäevaga võrreldes ei langenud.

ÄP üldindeks tõusis neljapäeval 1,13%, rekordilisele 746,89 punktile ja pangasektori indeks 1,24%, samuti rekordilisele 838,45 punktile.

Suurim tõusja oli Ühispanga aktsia -- +2,31%, 50,9 kroonile. Aktsiaga toimus väga elav kauplemine (registreeriti 107 tehingut), eriti märgatav oli väikeinvestorite suur huvi aktsia vastu. Neljapäeval sai teatavaks, et Ühispanga suuraktsionär Ernesto Preatoni on müünud ligi poole tema omanduses olevast 2,5 miljonist aktsiast. Erinevatel põhjustel (müügisurve ja usaldus) peaks selline tegevus aktsia hinda langetama. Aktsia hind aga hoopis tõusis viimastel päevadel.

Hetkel kuum