30. märts 1997 kell 22:00

Kadariku äri kestab kuni tervikvara müügini

Proosi ütlust mööda ei peeta praegu läbirääkimisi Kadariku vara müügi üle ühegi firmaga, samuti pole veel teada tervikvara hind. «Läbirääkimised potentsiaalsete ostjatega algavad siis, kui me oleme teada saanud, mida kavatseb Tallinna linn kaubahalli hoone ja Kadariku rendilepingutega peale hakata,» rääkis ta. «Kui linn leiab, et kaubahalli kohal ei peaks olema kauplus, oleme sunnitud oma plaanid ümber tegema.»

Proosi sõnutsi võiks selline kindluseta aeg kesta kõige rohkem paar kuud.

Kaubahalli rendileping kesklinna valitsusega kehtib kuni 2008. aastani, lepingus on kirjas, et lepingu kehtivus katkeb, kui rendilevõtja pankrotistub.

Vanalinna Kinnisvara ME direktori Rein Koidu sõnul tahetakse kaubahalli hoone müüa koos selle all asuva maaga. Koidu ütlust mööda võtab kaubahalli müügi ettevalmistamine aega vähemalt pool aastat.

«Pankrotihaldur on saatnud linnavolikogule kirja, kus ta pakub linnale võimalust jätkata rendilepingut Kadariku tervikvara ostjaga,» ütles Koit. Tema andmeil peab pankrotihaldur läbirääkimisi Kadariku vara müügi asjus.

Kaubahalli kokkulepitud renditasu linnale on 412 000 krooni kuus, ettevõtte rendivõlg on praegu 1,5 miljonit krooni.

Kadarikul on Ühispangas kolm kontot, sinna laekuva rahaga kustutab pank Ingrid Proosi sõnul Kadariku pangavõlga. Proosi ütlust mööda ei tohiks pank seaduse järgi pärast firma pankrotistumist kontot arestituna hoida.

Tallinna linnakohus kuulutas Järveotsa poe ja kaubahalli omaniku ASi Kadarik pankroti välja 25. veebruaril ASide SI Kaubabaas ja Deimonis ning Tallinna kesklinna valitsuse avalduste põhjal.

Hetkel kuum