31. märts 1997 kell 22:00

RASi Elektrikaubandus müügihind vähenes

Endisele varustuskomiteele allunud kunagise üleliiduliste suurtehaste varustaja järglast elektritoodete ehitus-komplekteerimisvalitsust on riik juba viis aastat müüa üritanud, kinnitas Elektrikaubanduse peaökonomist Elfriide Vares. Tema sõnul on firma ainus väärtus laoruumid Maardus.

Varese väitel kuulutab erastamisagentuur firma aktsiate müügi sel aastal välja juba kolmandat korda. «Veebruaris oli ostuhind 17 miljonit, märtsis 12 miljonit ja aprillis juba 9 miljonit krooni,» lausus ta.

EEA müügiosakonna juhataja Andres Toomet on öelnud BNSile, et eelmisel enampakkumisel ei laekunud ettevõtte ostuks aktsepteeritavat pakkumust. «Ilmselt oli hind liiga kõrge,» tõdes ta.

Elektrikaubanduse käive on aasta-aastalt langenud, mullune käive oli 10 miljonit krooni. Ettevõte on neljandat aastat kahjumis, Varese teatel on kogukahjum viis miljonit krooni. EEA andmetel on firma kaubavarude väärtus 3,7 miljonit krooni ja võlg 1,4 miljonit krooni.

Elektrikaubanduses töötab täna 40 inimest. Kümme aastat tagasi oli töötajate arv viis korda suurem.

Erastamisagentuur müüb ettevõtte aktsiad koos vara ja kohustustega. Kuni pool ostuhinnast on võimalik tasuda erastamisväärtpaberitega. Pakkumuste esitamise tähtaeg on 17. aprill.

Hetkel kuum