3. aprill 1997 kell 22:00

Börsiaktsiate hinnad langesid veidi

Aktsiahindade üleeilsele kiirele tõusule Tallinna börsil järgnes eile väike langus. Börsiaktsiatest tõusis eile ainsana Forekspanga aktsia hind -- +0,44%, 194,6 kroonile. Forekspanga aktsiale mõjus positiivselt märtsikuu majandustulemuste avaldamine.

Suurima languse börsiaktsiatest tegi farmaatsiatehase aktsia (-2,44%). Hansapanga aktsia sulgus üleeilsega võrreldes 1,89% madalamal, Ühispanga aktsia 1,45% madalamal ja Tallinna Panga aktsia 1,23% madalamal. Languse põhjustas kiirele hinnatõusule järgnenud mõningane kasumivõtmine.

Vabaturg, mis jäi viimasest hinnarallist veidi kõrvale, jäi kõrvale ka eilsest langusest -- langes vaid üleeile 12protsendise tõusu teinud Norma aktsia.

Nagu maaklerid ennustasid, viis teade Kalevi strateegilise investori leidmisest aktsia hinna kiirelt üles -- päevaga +22%, 1830 kroonile.

ÄP üldindeks langes eile 0,56%, 815,15 punktile. Börsiaktsiate langust ja mõju indeksile tasakaalustas eile vabaturu aktsiate tõus.

Hetkel kuum