6. aprill 1997 kell 22:00

Arsenal ootab kaitseministeeriumi tellimusi

Kaitseministeeriumile kuuluv E-Arsenal peaks remontima ja valmistama Eesti mereväe, jalaväe, piirivalveameti ja ka siseministeeriumi relvi ning lokatsiooni- ja sideseadmeid.

«Mereväele me midagi teeme, aga maavägedelt pole me ammu ühtegi tellimust saanud,» ütles E-Arsenali direktor Gennadi Fomit?ov. «Praegu ei käi sõda ja relvi ning nende remonti pole vaja teha,» lisas ta.

Kaitseministeeriumi asekantsler Eero Vaarmann lausus, et ministeerium kasutab E-Arsenali eelkõige näiteks abikorras Eestisse saadetud relvade ja kaitseseadeldiste remontijana. Samuti on Arsenal ainus Eesti tehas, kes võib ja oskab jõustruktuuride käes olevaid relvi remontida. «Need ei ole muidugi mingid erilised mahud,» lausus Vaarmann.

Samas märkis Vaarmann, et Arsenal remontis enne Eesti iseseisvust Nõukogude armee varustust ja selle tehniline baas on jäänud selle aja tasemele. Pärast Vene vägede lahkumist ei ole tehnoloogiat uuendatud ja tõenäoliselt viidi sealt paremad seadmed Vene vägede lahkumise eel välja, lisas Vaarmann.

Ehkki E-Arsenal töötas möödunud aastal kahjumiga, ei ole firma Fomit?ovi sõnul võlgu ühelegi ametkonnale ega ka oma töötajatele. Lisateenistust otsides rendib E-Arsenal ruume ja on hankinud väiksemaid nn tsiviiltellimusi Rootsist ja Soomest.

Fomit?ov ütles, et selleks aastaks on E-Arsenal sõlminud Soome ja Rootsi tellijatega möödunud aastaga võrreldes suuremas mahus tellimusi ja firma käive peaks tulema sel aastal kaks korda suurem ehk 5 miljonit krooni. «Kui hästi läheb, oleme selle aasta lõpuks kasumis,» lausus Fomit?ov.

Hetkel kuum