6. aprill 1997 kell 22:00

Lõunad ja kingitused hiinlastele

Hiinas äritegemise eesmärgil viibides võite arvestada, et peate rahastama mitut lõunasööki ja tegema kingitusi firma juhile, tema abikaasale ja teistele juhtfiguuridele. Kingitusi tehes tuleb silmas pidada ka partneri usutunnistust. Söömaaeg tuleb kindlasti korraldada, kui teid on eelnevalt kostitatud. Lõunad tähendavad ka rohket alkoholi tarbimist. Toostid on kohustuslikud. Kui teete joomismängu edukalt kaasa või selgub, et suudate purju jäämata rohkem juua kui teie hiina partner, arvatakse teist hästi ja te olete teinud tubli sammu edu suunas. Kui te ei soovi palju juua, peate seda algusest peale silmas pidama. Komme näeb ette, et juua tuleb kõigi võõrustajatega kordamööda. Lõunat lõpetades tuleb midagi taldrikule alles jätta -- see näitab, et söömaaeg oli külluslik. Viisakas on matsutamine, luristamine ja hammaste torkimine.

Hetkel kuum