7. aprill 1997 kell 22:00

Metallifirma toetub aiapostidele

Suuremõõtmeliste ehituse metallkonstruktsioonide tootmisele spetsialiseerunud AS Lameta on tellimuste puudumise tõttu sunnitud valmistama aiaposte ja väravaid Hollandi ja Soome suvilaomanikele.

Osa kunagise tehase Metallist baasil loodud Lameta möödunud aasta käive oli 12,5 miljonit krooni ning firma töötas umbes 200 000kroonise aastakahjumiga.

Lameta tegevdirektor Aleksandr Kornilov rääkis, et praegune tegevus, põhiliselt metallist aiapostide ja väravate ning väikesel määral ka prügikonteinerite valmistamine, ei ole tegelikult see, milleks ettevõte on kohandatud ja milleks ta on võimeline. Firma peaks ehitama suuremõõtmelisi metallkonstruktsioone. «Selliseid tellimusi meil ei ole,» tõdes Kornilov ning lisas, et tõenäoliselt ei ole Eestist selliseid tellimusi ka lähiajal loota. «Pregu on igal juhul väga nigel olukord. Mõnel päeval töötame, järgmisel päeval tuleb seista.» Kornilov tõi näite 1995. aastast, mil ÜRO tellis tehaselt 110 diisliga töötava lokaalse külmutusseadmega konteinerit. «Sellist tellimust oleks ka praegu vaja,» sõnas ta.

ASis Lameta töötab 130 inimest. ÄP

Hetkel kuum