8. aprill 1997 kell 22:00

Korteritehingute materjal jõudis politseisse

Politseiameti pressiesindaja Aet Truu ütles, et 72 korteri erastamist kajastavad toimikud lebavad ameti üldosakonnas ja ootavad peadirektor Ain Seppiku otsust. Truu avaldas imestust, et linnavalitsus saatis materjalid otse riigi politseiametisse, ilma et nendega oleks tegelnud Tallinna kohalik politsei.

Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Jaano-Martin Ots selgitas, et linnavalitsus lihtsalt ei suutnud välja mõelda, millise politseistruktuuri poole pöörduda ja jättis seetõttu otsustamise Seppikule.

Linnavalitsus otsustas materjalide politseisse saatmise juba 7. märtsil. Otsa sõnul kulus vahepealne kuu paberite kokkukogumisele. «Toimikutes on kõik kirjalikud materjalid, mis vähegi seonduvad nende korterite erastamisega,» ütles Ots.

Linnapea Robert Lepikson on öelnud, et 72 korterit valiti 231 kahtlusaluse hulgast välja põhjusel, et kõigiga ei suudaks politsei kaadripuudusel tegelda.

Tegemist on juhtumitega, kus korter oli tööandja eluruumiks vähem kui neli kuud; kus erastamine toimus tundmatute või riiulifirmade kaudu; kus korteri üldpind on üle saja ruutmeetri ning kus üks firma sai mitu korterit.

Ots ütles, et linnavalitsus ei ole asunud toimetama ametkondlikku juurdlust nende erastamistehingute suhtes, mis käisid linnaasutuste, nt tuletõrje- ja päästeamet, keskkonnaamet ja muinsuskaitseamet, kaudu.

«Linnavalitsus peab õigeks ära oodata juurdlusorganite seisukoha, kuna kesklinna valitsus väidab endiselt, et mingeid kuritarvitusi pole olnud,» sõnas Ots.

Hetkel kuum