10. aprill 1997 kell 22:00

EMV jätkab Tartu tunnelkollektori ehitamist

Tartu tunnelkollektori lõpuni ehitamise rahvusvahelise pakkumise võitja, Tallinna ehitusfirma ASi EMV ehitusdirektor Peep Siitam kirjutab täna Tartus alla 44,3 mln kroonisele töövõtulepingule, teatas ME Tartu Veevärk arendusdirektor Toomas Kapp, kes allkirjastab lepingu Tartu linnavalitsuse poolt.

Kapi sõnul peab objekt valmima 18 kuu pärast. «Tunnelkollektor Kesklinna 1 võimaldab hakata puhastama 55% Tartu reoveest,» rääkis Kapp. Ehitus finantseeritakse Euroopa rekonstruktsiooni ja arengupanga laenuga. Pärast tunnelkollektori uue lõigu valmimist hakkab mullu novembri lõpus käivitunud Tartu reoveepuhasti puhastama ka Annelinna ja Emajõe piirkonna reovett. Praegu puhastatakse veerand Tartu reoveest.

Vastavalt lepingule ehitab EMV 275 meetrit uut tunnelkollektorit, paigaldab 1,4 kilomeetrit ühendustorustikke, teeb olemasoleva nelja kilomeetri pikkuse tunnelkollektori betoonkesta hüdroisolatsiooni- ja korrosioonikaitsetööd ning korrastab üheksa ehitatud ?ahti.

Kapi andmeil osales ASi Eesti Veevärk korraldatud pakkumisel neli firmat või konsortsiumi: EMV, kontsern AS EMET, Taani firma Skanska koos ASiga Koger & Sumbergi Grupp ning Soome firma YIT. «EMV pakkumus polnud madalaim, kuid tunnistati siiski parimaks.» ÄP

Hetkel kuum