13. aprill 1997 kell 22:00

Loid kauplemine Tallinna börsil

Kauplemine Tallinna väärtpaberibörsil rahunes reedel märgatavalt. Enamiku aktsiate hinnad püsisid stabiilselt saavutatud tasemel ja kauplemine oli loid.

Börsi ja börsi vabaturu päevakäive ulatus registreeritud 385 tehingus tagasihoidliku 41 338 832,95 kroonini. Ühegi börsil noteeritud aktsia sulgemishind neljapäevaga võrreldes ei langenud, vabaturul mõned langejad siiski olid. ÄP üldindeks tegi reedel väikese tõusu -- +0,26% 781,9 punktile.

Suurima tõusu börsil tegi Tallinna farmaatsiatehase aktsia, mille hind pärast ettevõtte I kvartali tulemuste avalikustamist tõusis kiiresti hommikuselt 117,5 kroonilt 123,5 kroonile õhtul. Farmaatsiatehas teenis käesoleva aasta esimese kolme kuuga 11,2 mln kr kasumit. Tulemus on oodatust parem ja annab maaklerite arvates põhjust aasta lõpuks oodata prognoositud 38,5 miljonist kroonist suuremat kasumit.

Nädalavahetusel peetud Ühispanga aktsionäride üldkoosolekul sai aktsionäride heakskiidu Ühispanga liitumine PEPiga.

Hetkel kuum