20. aprill 1997 kell 22:00

Kaubaleht lõpetas taas ilmumise

Kaubalehe tegevdirektor Tommy Biene esitas reedel aktsionäride koosolekul majandusaruande, milles pakkus välja kaks varianti: investeerida või tegevus lõpetada. Aktsionärid valisid viimase variandi, põhjendades otsust, et nende majanduslikud ärihuvid on praegu mujal kui meediasse investeerimisel.

ASi Media 11 000kroonisest aktsiakapitalist 44,5% kuulub kirjastustegevusega tegelevale Soome ettevõttele Novomedia OÜ ja 54,5% metsaärimees Mart Erikule.

Biene oleks eelistanud lehe väljaandmise jätkamist. Teise lehenumbri kiled viis ta eelmise nädala algul Soome trükikotta. Ma tean ju firma majanduslikke tulemusi ja aktsionäre, nii et see ei tulnud mulle sajaprotsendilise üllatusena, nentis Biene.

Tegevdirektorina võtab ta aktsionäride otsuse täitmiseks, kuid on seisukohal, et Kaubaleht on projekt, mis varem või hiljem tuleb taas turule: «Väljaandel on tulevikku, praegused omanikud peavad arvestama oma rahaliste huvidega ja ma ei saa nende otsuseid kommenteerida.»

Teine variant Biene esitatud majandusaruandes nägi ette miljonilisi investeeringuid. Täpsemalt ei soovinud ta praegu sellest rääkida, kuid märkis, et tegemist oli ühekohalise miljoniga.

Lehe tellinuile maksavad aktsionärid raha tagasi. Kaubalehe kuus töötajat koondatakse täna. «Ka mind,» täpsustas Biene, kes lubas puhata ja minna siis tööbörsile.

Hetkel kuum