23. aprill 1997 kell 22:00

Antagu üks eelnõu!

Kahtlemata on sotsiaalkindlustus problemaatiline valdkond, millega peab kogu aeg tegelema. Kas aga just niiviisi, nagu meie valitsus teeb? Nimelt moodustati järjekordne komisjon: sotsiaalkindlustusreformi oma. «Komisjoni eesmärk on veel enne suvevaheaega anda riigikogu menetlusse mõni sotsiaalsfääri puudutav eelnõu,» ütles peaminister uuele komisjonile head soovid teele kaasa. Kõlab umbes sedamoodi, et olge nüüd kenad poisid ja tüdrukud, tehke lihtsalt midagi valmis. Aitab ühest küll, siis on suvi käes ja mine tea, kas me sügiseni püsimegi...

Ehk ongi aga sellise eesmärgiga komisjoni loomine näide nn probleemist vähemalt avalikult üle käimisest, mida soovitas valitsusjuhile kultuuriminister Jaak Allik mõni aeg tagasi «Eestis kiiret lahendamist vajavaid probleeme» sõnastades. Sellele järgneks Alliku hinnangu kohaselt kaks aastat võimulpüsimist, sest praegune valitsus jäetakse siis neidsamu avalikult ülekäidud probleeme ka lahendama.

Hetkel kuum