23. aprill 1997 kell 22:00

Veaparandust esineb termofaksidel harva

Tänases hinnavõrdluses on kõige funktsiooniderikkam Grundingi termofaks, olles ühtlasi üsna kõrge hinnaga. Grundingil on termofaksidel harva esinev veaparandus, mis kontrollib, kas info ikka jõuab pärale, ja kui ei jõua, siis saadab uuesti. Samuti on sellel faksimälu, digitaalne automaatvastaja, paberilõikur, grupivalimine, ajaline saatmine, automaatne edasisaatmine jne.

Odavaim termofaks on ligi 4500 krooni maksev Sharp UX-70, millel puudub enamik lisafunktsioone. Lihtsal aparaadil on telefonitoru ja automaatne ümberlülitus. Üle tuhande krooni kallimal Sharp UX-85-l lisandub digitaalne automaatvastaja ja paberilõikur.

Kõige rohkem pakutakse Panasonicu fakse. Ligi 7500 krooni maksev Panasonic KX-F800 on ühtlasi pakutud termofaksidest kõige kallim. Muidu funktsiooniderohkel mudelil puudub vaid veaparandus. Odavaimad Panasonicud maksavad ca 5000 krooni. KX-F500 ja KX-F600 on kasutusvõimalustelt sarnased, esimesel on paberilõikur, teisel aga automaatvastaja.

Lisafunktsioonidest on oluline mälu, millest on kasu siis, kui faksil saab otsa paber või tint. Pärast paberi- ja tindivarude taastamist trükib faks mälus oleva info välja. Samuti on võimalik kasutada mälu juhul, kui vool juhtub ära minema.

Kellaajaline saatmine annab võimaluse edastada faks Ameerika äripartnerile kindlaks määratud ajal. Üldiselt on see üsna kulukas lisafunktsioon, mis eeldab suurt mälumahtu ja seetõttu pole taolist võimalust igal seadmel.

Neis firmades, kus on vaja saata ühte ja sama dokumenti mitmele abonendile, saab kasutada mitmele abonendile saatmise süsteemi, mis pärast dokumendi mällu salvestamist ja telefoninumbrite sisestamist saadab dokumendi abonendile automaatselt.

Termofakside reklaambro?üürides tuuakse alati välja paberi edastuskiirus, mis tavatarbija jaoks väga suurt tähtsust ei oma. Kas faks läheb läbi 20 või 40 sekundiga igapäevasituatsioonis rolli ei mängi. Küll aga mõjub rahakotile pidev faksisaatmine ookeani taha, kui seda tehakse aeglase aparaadiga. Palju sõltub faksi edastuskiirus liinidest, mistõttu võib juhtuda, et ühte faksi tuleb viis korda saata.

Hetkel kuum