28. aprill 1997 kell 22:00

Ametiühingud soovivad erastamiskavade avalikustamist

Raivo Paavo sõnul pole suurettevõtete erastamiskavade eesmärke ettevõtete töötajatele piisavalt selgitatud, mis toob kaasa suuri sotsiaalseid pingeid tuhandete koondamist kartvate töötajate näol.

Majandusminister Jaak Leimann ütles, et ametiühingud peaksid ise olema kontaktis suurettevõtete juhtidega, et saada oma ettevõtet puudutava erastamisprotsessi kohta värsket informatsiooni.

«Teatavasti pole Eesti Energia ja Eesti Põlevikivi erastamiskava valitsuses veel kinnitatud,» märkis majandusminister kahe küsimuse all oleva ettevõtte kohta. «Ma arvan, et ettevõtte juhi püha kohus on oma töötajaid asjade käigust informeerida ja Toompea kaudu ei peaks seda administreerima.»

Eilsel kohtumisel arutatati, kuidas parandada Ida-Virumaal tööhõivet.

Jaak Leimanni sõnul tuleb kohalikel omavalitsustel luua seal investoritele võimalikult soodsad tingimused. «Tuleb tagada häireteta maa ostmine ja et see maatükk oleks näiteks infrastruktuuriga kindlustatud,» lausus Leimann.

Tema sõnul tuleb Ida-Virumaal võimaldada täiskasvanute ümberõpet mitte ainult töötutele, nagu seadus ette näeb, vaid ka töötavatele inimestele.

Eilsel kohtumisel esitas ametiühing taas nõudmise tõsta alampalk 1200 kroonini. Peaminister Mart Siimanni teatel teeb töörühm paari nädala jooksul arvutused, kui palju selleks kulub riigieelarve raha. Enne järgmist aastat alampalk Siimanni sõnul ei tõuse.

Hetkel kuum