28. aprill 1997 kell 22:00

Tallinna KTV ostab uusi seadmeid

Veerand miljardit krooni maksvat tehingut finantseeritakse 70 protsendi ulatuses Soome Merita panga laenuna, mida garanteerivad Soome ekspordifondi kaudu AS Levicom ja Iisareli firma Telglobe. 30 protsenti rahast saadakse Tallinna Kaabeltelevisiooni (KTV) juhatuse esimehe Peep Põldsammi sõnul firma omakapitali suurendamise teel.

Põldsamm ütles, et ostetavad seadmed võimaldavad pakkuda firma klientidele lisaks tele- ja raadiokanalitele kiiret Interneti-ühendust, videovalvet, energiakulu mõõtmist ja ASiga Eesti Telefon sõlmitava leppe järel ka telefoniühendust. Praegu on samasugune Tallinna Kaabeltelevisiooni võrk ehitatud välja Õismäel 12 500 kodule.

Tallinna Kaabeltelevisiooni osanikfirma, ASi Levicom finantsdirektori Ants Prümmeli kinnitusel moodustab eile sõlmitud tarneleping Levicomi grupi tänavusest investeeringuplaanist kolmandiku. Teised suured investeeringud lähevad GSM-operaatorile Ritabell ja Levicomile kuuluvatesse Leedu kaabeltelevisioonifirmadesse, selgitas ta.

Möödunud aasta märtsis väljakuulutatud rahvusvahelisele tarnekonkursile laekus 42 pakkumust. Telestega sõlmitud tarnelepingu tähtaeg on neli aastat.

Talllinna Kaabeltelevisiooni ja linna vahel 1993. aastal sõlmitud leping näeb ette, et Tallinn kaetakse ühtse multimeediavõrguga. Õismäe järel jätkub ehitus kõigepealt Tallinna kesklinnas, kus on 20 000 kodu ja suur osa äriklientuurist, lausus Põldsamm.

Tallinna Kaabeltelevisiooni konkurendi, Starman Kaabeltelevisiooni ASi uus peajaam Mustamäel on käigus tänavu märtsist. Firma turundusjuht Henri Treude ütles, et sarnaselt Tallinna Kaabeltelevisiooniga kavatseb ka Starman oma televõrku edasi arendada kesklinnas. Mustamäe ja Lilleküla on meil enam-vähem valmis, lisas ta.

Seni on Tallinna Kaabeltelevisiooni Põldsammi sõnul investeeritud 35 miljonit krooni. Kogu investeeringumaht aastani 2002 ületab 600 miljonit krooni.

97,2 miljoni kroonise aktsiakapitaliga Tallinna Kaabeltelevisioonist kuulub 65% Levicomile, 30% firmale Telglobe International ja 5% Tallinna linnale.

Hetkel kuum