1. mai 1997
Jaga lugu:

Sisekujundaja saaks kesklinnas tööd

Eesti kunstimuuseumi direktriss Marika Valk veetis Raekoja platsi läheduses Kullasepa keldris seiklusliku lõunatunni.

Alustuseks püüdlikkusest familiaarsusele kaldunud ?veitser, kes sulges meie üleriided sama numbri peale trellitatud garderoobi. Siis räsitud ja räpane menüü, mille sarnast Marika Valk varem näinud pole. «Menüü lugemisel probleeme ei teki, nii vähe pakkuvat kohtab harva,» kirjeldab daam minimaalse valikuga toidukaarti.

Ta tõdeb, et söögikohas on tunda nõukogudeaegset hõngu, mis väljendub miljöös, aga ka teeninduses, ehkki toidud saabuvad kiiresti ja suhtumine on justkui viisakas.

Üllatuste ritta mahub ka lõuna lõpus rebenenud kunstnahksete kaante vahel ulatatud arve. Kassat?ekki ei ole Marika Valgule restoranis samuti kunagi antud.

Samas kiidab kunstimuuseumi direktriss restorani ruume ja privaatsuse võimalust.

«Avar kõrgete võlvidega kelder annab suured eelised soliidseks, lausa ideaalseks söögikohaks. Paraku tundub, et sisekujundaja pole nende ruumidega tegelnud,» on Valgul kahju, silmitsedes juhuslikke maale juhuslikult seina riputatuna. Milline fantastiline tööpõld disainerile!

Restorani vale asetusega valgustust peab ta kõige ebaõnnestunumaks, nagu ka kunstlilli laual.

Kuna menüü valikut ei paku ja napis läikivas seelikus ettekandja oskab soovitada vaid päevapraadi gulja??i (32 kr), tellib Marika Valk alustuseks bor?i (19 kr), mina kreveti-püreesupi (12 kr).

Lõuna külaline hindab supi maitse korralikuks. Nagu bor? ikka. Ka kogus on piisav. Sama kehtib sametise ja maheda krevetisupi kohta.

Vastakaid tundeid tekitab grillitud forell sidruni, rohelise või ja toorsalatiga (88 kr). Kala kogukas portsjon on hõrk. Küll aga hämmastab fantaasiavaba salativalik: mõned tomati- ja kurgilõigud, veidi kapsa-porgandisalatit. Hämmastuseks serveeritakse kala kuivade friikartulitega. Marika Valgu arvates oleks ettekandja võinud soovitada keedukartulit või riisi, sest friikartulid on tõepoolest ainus, mis kuidagi mahlase forelli juurde ei sobi. Kuna magustoite menüüs pole, tellime lõpuks kohvi, mis on hea. Kuid taas üllatus: lauale ei tooda restoranile kohaselt koorekannu ja suhkrutoosi. Tassi kõrval on tükisuhkur ja kooretopsik.

- Esmamulje

- paiga välisilme: 4p

- parkimisvõimalused: 1p

- riidehoid: 2p

- hügieenitingimused: 1p

- Miljöö

- sisekujundus: 1p

- ventilatsioon: 6p

- taustamuusika: 8p

- valgustus: 1p

- mugavus: 5p

- puhtus: 6p

- Teenindus

- personal: 5p

- menüü: 1p

- kiirus: 6p

- toidu kvaliteet: 6p

- Hinna ja kvaliteedi suhe

- eelroad: 5p

- supid: 6p

- praed: 3p

- magustoidud: --

- joogid (alkoholita): 8p

- joogid (alkoholiga): 6p

Jaga lugu:
Hetkel kuum