1. mai 1997 kell 22:00

Vähenõudlikule tarbijale lihtne GSM-telefon

Mobiilsidevõrgus kõige enam registreeritud Nokia GSMidest odavaim aparaat on Nokia 1610, olles tarbijate seas üsna populaarne. Aparaat on lihtne, vastupidava akuga ning sobib neile, kes ootavad telefonilt vaid rääkimisvõimalust. Nokia 1610 on tundlik telefon, mis töötab hästi ka suhteliselt nõrgas väljas. 210 minutit kõneaega ja 100 tundi ooteaega on enam kui teistel Nokia telefonidel. Samas on aparaat väiksema mäluga ning tal puudub PCMCIA-kaardi võimalus. Samale sihtgrupile on mõeldud ka 1611, millele on lisandunud SMSi saatmise võimalus. Seoses soft'imuutumisega paranes kõneaeg.

Kes tahab telefonilt enam lisafunktsioone, see võib osta Nokia 2110i, mis on loetava ja ülevaatliku menüü, suure ekraani, kergelt käsitsetava klahvistiku, 125 mälukoha ja vastupidava akuga funktsionaalne telefon.

Nokia 2110i-st ja 1610st uuem mudel on 8110, millel on 2110i-ga sarnased omadused, kuid erinev akutüüp. Vanematel mudelitel on Ni-MH (nikkel-metallhüdriidaku), aga 8110-l on vastupidavam Li-ioonaku. Nokia 8110 on 2110i-st ja 1610st kergem, kuid väiksema ja kehvemini loetava ekraaniga. Aparaadil on klapisüsteem ja kaarjas disain.

Ericsson GH 318 sarnaneb väliselt 388-le, kuid nagu järgmisel leheküljel olevast tabelist näha, on tunduvalt odavam. Ericsson GH 318 on konkurent Nokia 1610-le, kuna üherealise ekraani ja lihtsa graafikaga aparaat on samuti põhifunktsioonidega telefon.

Siemensi mobiilidest on lihtne põhifunktsioonidega telefon S4. S4 Poweri funktsioonid, mõõtmed, kaal ja lisaseadmed on samad, mis S4-l, vahe on akus. Poweri võimsam aku annab pikema oote- ja kõneaja.

Tabelis on pakutud kahte Philipsi mudelit: Fizzi ja Sparki. Viimane on suurema, täisgraafilise ekraaniga, võimalik on sättida ekraani kontrastsust. Spark on Fizzist väiksem ja kergem, tal on suure ja väikse SIM- kaardi võimalus, samuti võib sellele juurde osta vibraaku. Fizz täidab põhiülesandeid.

Motorola d460, mis varem oli madala hinnaklassi telefon, on nüüd mobiilide hinna järsu languse taustal liigitunud keskmise hinnaklassi aparaadiks. Motorola d460 on lihtne, kerge, korraliku kõne- ja ooteajaga. Lisafunktsioonid on olemas. Motorola 8700, mida tuntakse ka Microtaci nime all, sobib juhile, kuna väiksema akuga telefon istub hästi ülikonnataskus. Motorola 8700-l on d460st parem kõlar, selgem ekraan.

Hetkel kuum