1. mai 1997 kell 22:00

Välisriigis helistamise tariifidest

Välisriigis helistamise tariifid on tabelis toodud küll ühe minuti kohta, aga seitse operaatorit arvestavad tegelikku kõne pikkust 1 sekundi täpsusega, nagu EMTgi. Need on D1, Telecom, Telia, Europolitan, Tele, Sonofon ja LMT. D2 arvestab oma võrgus peetud kõnesid 15 sekundi ja Comviq 10 sekundi kaupa. Leedu, Poola jvm operaatorid maksustavad kõnesid 30 sekundi kaupa. Minuti kaupa arvestatakse kõne maksumust Austrias, Belgias, Sloveenias, T?ehhis ja Hongkongis. Tabelis toodud tariifi alusel tuleb mobiiltelefoni omanikul tasuda vastuvõetud kõnede eest välismaal. Peterburi operaator arvestab kõne maksumust minutitega ja on kehtestanud hinna ka välisoperaatori kõnele -- 12.30. Teades neid hindu, on parem planeerida, kas välismaal viibides on odavam ise helistada või lasta endale helistada. Tavaliselt on eelis kõnede vastuvõtmisel, kuna kõne maksumust arvestab EMT 1 sekundi kaupa. Silmas peaks pidama eri operaatorite põhi- ja soodustariifi kehtivusaegu.

Hetkel kuum