4. mai 1997 kell 22:00

Lepikson linnapea ametis veel 15. maini

Linnavolikogu kantselei juhataja Mihkel Pilving ütles, et volikogu uue töökorra kohaselt ei ole võimalik ühtegi eelnõu päevakorda lülitada erakorraliselt, mistõttu on tõenäoline, et 8. mai istungile ei jõua ka Robert Lepiksoni vabastamine linnapea kohustustest.

Tallinnas kehtiva koalitsioonilepingu järgi kuulub linnapea ametikoht volikogu fraktsioonile Tallinn, mis arutas võimalikke kandidaate esimest korda reedel. Fraktsiooni esimees Peeter Lepp kinnitas, et kandidaate on rohkem kui üks, kuid ei soostunud neid nimetama.

«Soliidseid kandidaate on palju ja me ei pea õigeks oma valikuga kiirustada,» ütles Lepp. «Pealegi saime Lepiksoni lahkumisest teada alles mõni päev tagasi.»

Lepa väitel esitab täna kogunev Koonderakonna juhatus kindlasti omapoolse linnapeakandidaadi. See saab olema üks paljudest, kuna ettepaneku teeb ikkagi fraktsioon Tallinn ja lõpliku otsuse volikogu täiskoosseis, lisas Lepp.

Koonderakonna peasekretäri Neeme Jõgi sõnul pole välistatud, et Tallinnas ei ole tegemist ainult linnapea koha täitmisega, vaid uue koalitsiooni tekkimisega. Koonderakonna, Keskerakonna ja vene erakondade koalitsioon on Jõgi väitel kunstlikult moodustatud.

Keskerakonna üks juhtfiguure Siiri Oviir on koalitsiooni lagunemise võimalust ajakirjanduses korduvalt eitanud. «Ma saan aru, et Keskerakonnal on tõsine mure, kuid Koonderakonnal on siiski oma arvamus,» märkis Jõgi.

Hetkel kuum