4. mai 1997 kell 22:00

Tauniti Peugeot' maaletooja käitumist

Eelmisel aastal sõlmisid AMTELi liikmed kokkuleppe, mille kohaselt nad ei pidanud osalema Motorexil. Kokkuleppe ei olnud kohustuslik, kuid selle kohaselt pidi Motorexile minev autofirma sellest liidu liikmeid informeerima.

AMTELi juhatuse esimees Jaak Uudla ütles, et Peugeot' müüja, ASi Kommest Auto nõukogu esimees Toomas Rüütmann seda ei teinud. Kuigi Motorexil ei osalenud Kommest Auto otse, oli seal Peugeot' marki sõidukitega esindatud OÜ Peugeot Liising, mille aktsiatest 50 protsenti kuulub Kommest Autole ning mille nõukogu esimees on samuti Toomas Rüütmann.

Uudla sõnul informeeris näiteks AS Nissan Balti AMTELi, et Motorexil kasutatakse ühe tõstuki omaduste eksponeerimisel Nissan Micrat.

Üldkoosolek otsustas, et seoses osalemisega Motorexil peab Rüütmann kandma AMTELi kontole kompensatsiooniks summa, mis kasutatakse heategevusotstarbeks. Liidu üldkoosolek tegi otsuse, et Kommest Auto väljaheitmise AMTEList otsustab lõplikult juhatus.

Hetkel kuum