5. mai 1997 kell 22:00

Saksing hämab

Pühapäeva õhtul Eesti Televisiooni saates «Suures plaanis» ja eilses Postimehes ilmunud intervjuus ei ole suure skandaaliga Silmeti peadirektori kohalt lahkunud Priit Saksing kuigi veenev. Kinnitades, et tegelikult oli 1,78 miljoni krooni kandmine tema arveldusarvele inimlik näpuviga ja kõik sellele järgnev Koonderakonna salasepitsused, püüdis ta endast jätta muljet kui suurest kahjukannatajast, kellele määritakse kaela teiste patud.

Tõe ja konkreetsuse huvides oleks siiski tarvilik teada midagi enamat. Näiteks seda, kuidas jõudis väär maksekorraldus panka ja milline pank on nõus aktsepteerima nõuetekohaselt täitmata maksekorraldust. Kes ja mille alusel arvestas välja lahkumishüvise? Mida siis Koonderakond eesotsas Tiit Vähiga Saksingu meelest Silmetist ikkagi tahab? Jne.

Ligi paari miljoni kantimine erakontole on tõestamist leidnud fakt. Kui seda tahetakse vaidlustada, peab Saksingul olema julgust omalt poolt ka faktidega vastata.

Hetkel kuum