6. mai 1997 kell 22:00

Eesti kommertspankade kasumid on üle ootuste head

Forekspank tootis aasta esimese nelja kuuga 53 protsenti oma aastaks prognoositud kasumist. Panga finantsdirektor Raivo Erik ütles, et panga juhatus on vaatamata optimistlikele tulemustele otsustanud aasta kasumiprognoosi üle vaadata alles esimese poolaasta tulemuste selgudes.

Forekspanga aprillitulust moodustasid kolmandiku intressitulud. Eriku sõnul ei taha Forekspank edaspidi intressitulust loobuda ja läheb kaasa laenuintressi langetamisega.

Hansapanga peaanalüütiku Kristina Siimari kinnitusel võib juba praegu öelda, et panga käesoleva aasta kasum on suurem, kui aasta alguses prognoositi. Hansapanga juhtkond korrigeerib aasta kasumiprognoosi pärast poolaasta tulemuste selgumist, väitis Siimar.

Hansapank tahab aasta lõpuks tõsta oma bilansimahu seniselt 6,9 miljardilt kroonilt 7,8 miljardile kroonile ja Hansapanga grupi bilansimaht peaks jõudma kümne miljardi kroonini, ütles Siimar. Tema sõnul kasvas panga bilansimaht seoses märtsis saadud 800 miljoni krooni suuruse rahvusvahelise sündikaatlaenuga, millest pool makstakse mais varasemate laenude kustutamiseks.

Tallinna Panga riski- ja varahalduse divisjoni juhataja Rändy Hütsi sõnul ei kavatse Tallinna Pank oma selle aasta kasumiprognoosi praegu muuta. «See ei tähenda, et prognoosi muutmine ei võiks kõne alla tulla,» lisas ta. Tallinna Panga 5,1 miljoni kroonine kasum aprillis vastas Hütsi sõnul ootustele. Kasumi teenis pank traditsioonilisi pangateenuseid osutades, aktsiate pealt tulu polnud, tunnistas ta.

Hetkel kuum