8. mai 1997 kell 22:00

Autoostubuum ei näi vaibuvat

Kui kuu aega tagasi kirjutas Äripäev märtsist kui kõigi aegade edukaimast automüügikuust, siis pärast aprillikuiste tulemuste selgumist, on taas põhjust eelmist kuud kõigi aegade edukaimaks nimetada. Müüdi 956 uut sõiduautot, eelmise kuu rekord löödi enam kui 350 autoga. Kokku on Eestis nelja kuuga müüdud üle 2500 uue sõiduauto (mullu nelja kuuga koos tarbesõidukitega 1670).

100 auto piiriga oli tänavu toime tulnud vaid Toyota (mullu ka Opel). Seekord õnnestus 100 autoni jõuda nii Hondal kui Toyotal, mõlema margi müüki toetab tõhusalt ka automüük Eestist välja. Mazdal jäi sada napilt saavutamata, kuid ka 97 autot on hiilgav saavutus, kui arvestada, et Mazda senine rekord oli eelmise kuu 36 autot.

Müügifirmadest seadis teistele lati ette Veho Eesti, kes müüs 126 Hondat. Tõsi, neist tervelt 33 läks Eestist välja -- Leetu. Eesti turgu arvestades oli edukaim Eesti Helkama Auto 99 autoga -- ?koda ja Mitsubishi. Kolmas oli Esma Auto. Senine parim tulemus oli Veho Eesti 80 autot mullu novembris.

Uue firmana on tabelisse lisandunud Mercedes-Benzi müüv Belest, uue automargina Balti Ameerika Autos müüdav korea päritolu maastikuauto Asia.

Hetkel kuum