8. mai 1997 kell 22:00

Õlleaktsiisi norm Soomes väiksemaks

Soome valitsus tegi seaduseparanduse ettepaneku, mille kohaselt tuleks aastas kuni 200 000 liitrit õlut tootvatele õlletehastele kohaldada praeguse 20protsendilise aktsiisimaksusoodustuse asemel 30protsendiline soodustus alkoholi põhiaktsiisimäärast.

Seni kehtis 20protsendiline aktsiisisoodustus miljon liitrit õlut aastas tootvatele tehastele, kuid nüüd kavatsetakse piir tõsta 2 miljoni liitrini. 2--5,5 miljoni liitrise aastatoodanguga õlletehastel säiliks praegune 10protsendiline soodustus.

Aktsiisimaksu alandamisega püütakse suurendada väikeõlletootjate konkurentsivõimet, kuna väiketootmise tarne- ja tootmiskulud on suhteliselt suured. Aktsiisimuudatus on kooskõlas Euroopa Liidu normidega, mille kohaselt Euroopa Liidu liikmesmaal on lubatud vähendada väikeõlletootjate alkoholiaktsiisi.

Muudatus ei mõjuta Soome õlle tarbijahindu. STT-ETA

Hetkel kuum