8. mai 1997 kell 22:00

Põllumajanduskomisjon jääb tollidele truuks

Põllumajanduse ja maaelu komisjoni koosolekul osalenud majandusministeeriumi avalike suhete talituse juhataja Kaja Tullus märkis, et komisjon analüüsis kokku 60 ajakirjanduses ilmunud artiklit, millest vaid 21 käsitlesid komisjoni ettepanekuid terviklikult. Ülejäänud olid suunatud ainult ühele komisjoni ettepanekule, sealiha kaitsetollide rakendamisele, ütles Tullus.

«Komisjon jõudis järeldusele, et mitte üheski tollidevastases artiklis polnud avaldatud alternatiivseid ja konstruktiivseid ettepanekuid,» lausus Tullus. «Komisjon leidis, et märtsi lõpus valitsusele esitatud ettepanekuid ei muudeta, neid tuleb hakata ellu rakendama.»

Majandusminister Jaak Leimanni juhitud põllumajanduse ja maaelu edendamise komisjon alustas tööd jaanuaris ja esitas oma tegevust kokku võtvad ettepanekud valitsusele märtsi lõpus. Teiste ettepanekute seas soovitas komisjon doteerida efektiivset piimatootmist ja rakendada sealiha suhtes 30--35 protsendi suurused imporditollid.

Kaitsetollide kehtestamise ettepanek tekitas tugeva vastureaktsiooni lihatööstuste poolt, kelle arvates suretavad tollid sealiha tootmise Eestis välja ning nõrgestavad kogu lihatööstuse konkurentsivõimet.

Hetkel kuum