12. mai 1997 kell 22:00

Klementi börsi lisanimekirja

«Asi venis paberite vahetamise tõttu, viis korda lisasime prospekti täiendavaid andmeid,» selgitas Klementi juhatuse esimees Madis Võõras.

Klementi-vabriku börsile viimise korraldanud Tallinna Panga vanemprojektijuht Aadi Remmik prognoosis eelmise kuu algul, et Klementi jõuab börsi lisanimekirja apilli lõpul. Seni kauples Klementi aktsiatega börsiväliselt kaheksa väärtpaberivahendajat.

Kui komisjon Klementi taotlused rahuldab, sõlmib börs ettevõttega lepingu, milles sätestatakse osapoolte õigused ja kohustused, ütles börsi noteerimisspetsialist Rain Semper.

Klementi tänavuse aasta esimese kvartali käive oli 20,8 miljonit krooni ja puhaskasum 1,23 miljonit krooni.

Arvestades töötulemusi ja toodangu ettemüüki on tänavune prognoositud kasum 7,5 miljonit krooni tõenäoline, teatas Klementi nõukogu esimees Ardo Kamratov. Kasumiprognoosi täpsustamine on tema sõnul plaanis septembris, kui on selgunud uute turgude hõivamise ja äriprojektide käivitamise tulemused.

Madis Võõrase kinnitusel moodustab Klementi eraldi kinnisvarafirma, mis hakkab tegelema büroo- ja tootmishoonete haldamise ja rentimisega.

Halduskulude eraldamine annab tema sõnul ülevaate, kui suured on firmas tegelikult tootmiskulud. Büroohoone remondiks investeeritud raha plaanib Klementi rendina tagasi teenida 2,5 aastaga.

Võõrase sõnul on tänavuse aasta käibeprognoos parandatud esialgselt sajalt miljonilt kroonilt 97,5 miljonile kroonile. Vahe tuleb sellest, et Klementi on asendanud täishinnaga allhanketöid osalise allhankega, kus rõivad õmmeldakse tellija kangast. «Piisab ühest täishinnaga allhankepartiist Soome ja sada on täis,» kommenteeris Võõras.

Võõrase sõnul kujunes tänavune kevad müügis oodatust tagasihoidlikumaks, ent sõlmitud lepingute põhjal tasakaalustab vahe sügisene müük.

Õmblustööstuse eripära tõttu koguneb ettevõtte kasumist esimene kolmandik esimesel poolaastal ja kaks kolmandikku teisel poolaastal, sest kallimaid ja kõrgema marginaaliga talverõivaid müüakse suvel-sügisel.

Märtsis suurendas Klementi aktsiakapitali 5,5 miljoni krooni võrra aktsionäridele suunatud kinnise emissiooniga, mis lõppes ülemärkimisega. Kümnekroonise nimiväärtusega aktsia märkimishind oli 26 krooni. Klementi aktsiakapital on 24,25 miljonit krooni. Ettevõttel on üle 900 aktsionäri.

Täiendava emissiooni järel suuremate aktsionäride osalus Klementis oluliselt ei muutunud, kinnitas Võõras. «Kõik kasutasid võimalust ja ostsid aktsiaid juurde,» tähendas ta.

Hetkel kuum