13. mai 1997 kell 22:00

Akutrelli hind ei sõltu aku mahust

Kuu tagasi tutvustas Äripäev lööktrelle. Peale lööktrellide pakuvad ehitustööriistalaenutused ka tavalisi aku- ja elektritrelle ning ka spetsiifilisi nurgatrelle.

Ehitustööriist pakub vähenõutavaid nurgatrelle kahte kaubamärki. AEG on võrreldes Makitaga suurema nurgaga. Akutrelle on Ehitustööriistal pakkuda nelja eri kaubamärki. Ehitustööriista direktori Peter Linnu sõnul on need kõik profitööriistad. Vahe on ainult aku mahutavuses. Laenutushindades erinevust ei ole.

Scanlifti laenutatavate Bochi ja AEG tellide hinnavahe on kahekordne. Scanlifti projektijuhi Andrus Mirka sõnul on see tingitud erinevast võimsusest. Boch on väike trell. AEG on temast 3--4 korda suurem. Tihti pannakse AEG trellile vispel otsa ning laenutatakse teda segu segamiseks, räägib Mirka.

Probleem on endiselt eraisikute petturlus ja firmade maksejõuetus. Seetõttu nõutakse eraisikutelt isikut tõendavat dokumenti, firmadelt garantiikirja. ÄP

Hetkel kuum