• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltika suurendab kasumit

  Kasumi kasvu tagas Baltika juhatuse esimehe Meelis Milderi sõnul eeskätt parem kulude kontroll ettevõttes ja suurem müük. Eelmise aasta nelja kuuga oli Baltika puhaskasum 2,3 miljonit krooni, seega kasum kasvas 13 protsenti.
  Baltika nelja kuu käive oli 77 miljonit krooni ehk 23 protsenti eelmise aasta vastavast perioodist suurem. Sellel aastal on kõige enam suurenenud Baltika müük Lätis, Leedus, Venemaal ja Ukrainas. Soomes ja Rootsis on Baltika müük vähenenud.
  Baltika nelja kuu puhaskasum moodustab 31 protsenti aastasest kasumiprognoosist 15,8 miljonit krooni. «Rõivatööstuse kohta hea tulemus,» kommenteeris Milder.
  Tulenevalt sügis-talvise toodangu suuremast töömahust ja kasumlikkusest on rõivatööstuses tavaks, et esimese poole aastaga koguneb firma käibest 40--45 protsenti ja kasumist kolmandik.
  Meelis Milderi kinnitusel ei ole praegu kavas Baltika kasumiprognoosi muuta. Samas ei välistanud ta kasumiprognoosi suurendamist börsile mineku järel. «Tuleme vastu väikeinvestorite huvidele,» põhjendas Milder kasumiprognoosi tulevast suurenemist.
  Baltika soovib noteerida oma aktsia Tallinna börsi põhinimekirjas mai lõpus. Varem teatas Baltika vaheetapina aktsiate viimisest börsi vabaturule. «Kõik vabaturu ettevõtted pürivad põhinimekirja,» rääkis Milder. «Pole mõtet topelt tööd teha, seda enam, et noteerimiskomisjon pakkus ise meile põhinimekirja.»
  Viivitus börsile minekul on Milderi sõnul põhjustatud üksikasjalisema prospekti koostamisest. Börsi noteerimiskomisjon koguneb kaks korda kuus ja Baltika sai prospekti kätte komisjoni viimasel istungipäeval nädal aega tagasi.
  Kui komisjon koguneb plaanipäraselt järgmisel teisipäeval, on Baltika aktsia mai lõpuks börsil, kinnitas Milder.
  Aprillis korraldas Baltika koos ASiga Hansa Investeeringud 18,5 miljoni kroonise suunatud aktsiaemissiooni, mis jagunes kümne firma vahel. 12,9 protsenti aktsiatest ehk 7725 aktsiat jagunes võrdselt pikaajaliste investeerijate, portfellifirmade ja turutegijate vahel.
  Strateegilistelt investoritelt Baltic Republics Fond ja AS Eesti Kindlustus ootame positsiooni hoidmist vähemalt kolm aastat, ütles Milder.
  Turutegijatest kaasas õmblusvabrik emissiooni Hansapanga ja ICI Trusti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.