19. mai 1997 kell 22:00

Baltika suurendab kasumit

Kasumi kasvu tagas Baltika juhatuse esimehe Meelis Milderi sõnul eeskätt parem kulude kontroll ettevõttes ja suurem müük. Eelmise aasta nelja kuuga oli Baltika puhaskasum 2,3 miljonit krooni, seega kasum kasvas 13 protsenti.

Baltika nelja kuu käive oli 77 miljonit krooni ehk 23 protsenti eelmise aasta vastavast perioodist suurem. Sellel aastal on kõige enam suurenenud Baltika müük Lätis, Leedus, Venemaal ja Ukrainas. Soomes ja Rootsis on Baltika müük vähenenud.

Baltika nelja kuu puhaskasum moodustab 31 protsenti aastasest kasumiprognoosist 15,8 miljonit krooni. «Rõivatööstuse kohta hea tulemus,» kommenteeris Milder.

Tulenevalt sügis-talvise toodangu suuremast töömahust ja kasumlikkusest on rõivatööstuses tavaks, et esimese poole aastaga koguneb firma käibest 40--45 protsenti ja kasumist kolmandik.

Meelis Milderi kinnitusel ei ole praegu kavas Baltika kasumiprognoosi muuta. Samas ei välistanud ta kasumiprognoosi suurendamist börsile mineku järel. «Tuleme vastu väikeinvestorite huvidele,» põhjendas Milder kasumiprognoosi tulevast suurenemist.

Baltika soovib noteerida oma aktsia Tallinna börsi põhinimekirjas mai lõpus. Varem teatas Baltika vaheetapina aktsiate viimisest börsi vabaturule. «Kõik vabaturu ettevõtted pürivad põhinimekirja,» rääkis Milder. «Pole mõtet topelt tööd teha, seda enam, et noteerimiskomisjon pakkus ise meile põhinimekirja.»

Viivitus börsile minekul on Milderi sõnul põhjustatud üksikasjalisema prospekti koostamisest. Börsi noteerimiskomisjon koguneb kaks korda kuus ja Baltika sai prospekti kätte komisjoni viimasel istungipäeval nädal aega tagasi.

Kui komisjon koguneb plaanipäraselt järgmisel teisipäeval, on Baltika aktsia mai lõpuks börsil, kinnitas Milder.

Aprillis korraldas Baltika koos ASiga Hansa Investeeringud 18,5 miljoni kroonise suunatud aktsiaemissiooni, mis jagunes kümne firma vahel. 12,9 protsenti aktsiatest ehk 7725 aktsiat jagunes võrdselt pikaajaliste investeerijate, portfellifirmade ja turutegijate vahel.

Strateegilistelt investoritelt Baltic Republics Fond ja AS Eesti Kindlustus ootame positsiooni hoidmist vähemalt kolm aastat, ütles Milder.

Turutegijatest kaasas õmblusvabrik emissiooni Hansapanga ja ICI Trusti.

Hetkel kuum