• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kevad toob autode hulgale jõudsalt lisa

  Eesti riiklikus autoregistrikeskuses (ARK) on alanud kevadiselt kibe tööaeg -- esmane sõidukite registrisse kandmine on järsult kasvanud. Aprillis registreeriti 16 mootorratast, 3045 sõiduautot, 419 veoautot, 41 autobussi ja 226 haagist. Büroode lõikes juhib endiselt Tartu -- 842 esmast registrisse kannet, kanna peale astuvad aga Tallinna -- 823 ja Harju büroo -- 803 esmase registreerimisega. Kui vaadata eraldi sõiduautode registreerimist, siis Tartu büroole (736) järgneb juba Harju (637) ning alles kolmandana Tallinna büroo (581).
  TOP 10s on esinelik traditsiooniline -- Ford -- 507 esmaregistreerimist, Opel -- 381, Mazda -- 243 ja Volkswagen -- 226 sõiduautot. Hüppe on üheksandalt kohalt viiendaks teinud Honda -- 222 esmaregistrisse kannet, seda tänu headele müügitulemustele aprillis. Nissan -- 206 ja Toyota -- 170 on võrreldes märtsikuuga langenud koha võrra, kuid esmaregistreerimiste arv on neilgi tublisti kasvanud. Audi on 151 autoga säilitanud kaheksanda koha. Üheksandaks on kukkunud BMW -- 145 sõiduautot. Mitsubishi on taas tabelis -- märtsikuu 12. kohalt aprillis kümnendaks 112 sõiduautoga.
  Registris arvel olevate sõiduautode pingereas praktiliselt muutusi ei ole: esikohal on endiselt ülivõimsalt VAZ -- 115 611, Moskvit? teine -- 46 190, kolmas Ford -- 37 621 ja neljas Opel -- 33 203. Tabeli lõpuosas on kohad vahetanud vaid Mazda (8254) ja Volvo (8241), kuid erilisi liikumisi selles tabelis ei ole ilmselt veel nii pea loota.
  Samamoodi rahulik seis valitseb ka transpordivahendite vanuselise koosseisu tabelis -- endiselt on arvel enim üle 10 aasta vanused sõidukeid: 73% sõiduautodest (eraomanduses olevatest koguni 78%), 62% veoautodest ja autobussidest on vanemad kui 10 aastat. Haagistest moodustavad üle 10 aasta vanused 37% koguarvust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
ELMO Rendi suuromanik müüs rohefondi poole miljoni euro eest aktsiaid
ELMO Rent ASi suuromanik Lühirent OÜ müüs insaider-tehinguga 100 000 aktsiat Pakri Teadus- ja Tööstuspark OÜ-le, kes paigutab need loodavasse rohetehnoloogiate tootmisele keskendunud fondi.
ELMO Rent ASi suuromanik Lühirent OÜ müüs insaider-tehinguga 100 000 aktsiat Pakri Teadus- ja Tööstuspark OÜ-le, kes paigutab need loodavasse rohetehnoloogiate tootmisele keskendunud fondi.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!