• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Euroopa ametühingud kavatsevad täna korraldada kogu kontinenti haarava protestipäeva avaldamaks valitsustele survet, et paralleelselt rahaliiduga loodaks ka sotsiaalne Euroopa.
  Brüsselis asuv Euroopa ametühingute konföderatsioon (ETUC) ütles, et on välja kuulutanud Euroopa protestipäeva tööhõive toetuseks. Protestiaktsioonid leiavad aset enam kui 20 riigis Belgiast Bulgaariani. REUTER-ETA
  Ameerika popstaar Michael Jackson saabus kahepäevasele visiidile Varssavisse, kuhu ta tahab ehitada Disneylandi-laadse lõbustuspargi.
  Poola televisiooni teatel otsib Jackson oma lõbustuspargi tarvis suuremat maatükki. Projekt läheb maksma üle 100 miljoni dollari, ütles välisinvesteeringute agentuuri esimees Waldemar Dabrowski.
  Jacksoni kahepäevane visiit on ärireis, mille vältel on kavas mitmesuguseid konkreetseid tehinguid sõlmida. REUTER-BNS
  Läti rahandusminister Roberts Zile ütles, et aastainflatsioon riigis on kiirem kui Läti Panga president Einars Rep?e ennustatud üheksa protsenti.
  «See prognoos on minu arvates liialt optimistlik,» ütles Zile. Võimalikke inflatsiooni õhutavate teguritena nimetas Zile juulis jõustuvat aktsiisitõusu, mis peaks suurendama inflatsioonisurvet.
  Märtsis mõõdeti Läti aastainflatsiooniks 8,7%. AP-BNS
  Philips Electronics NV teatas eile, et on otsustanud 160 miljoni kuldna eest müüa oma 25% osaluse Taani firmas Bang & Olufsen A/S.
  Philips ja B & O ütlesid, et paranenud tulemused viimastel aastatel on võimaldanud B & O-l oma osalus tagasi osta ja saada oma audio- ja videotütarettevõtte ainuomanikuks. REUTER-ETA
  Hiinast võib saada aastal 2020 maailma suurim tööstusriik, mis valmistab umbes poole arenenud riikide kogutoodangust, näitab majandusliku koostöö ja arengu organisatsiooni (OECD) uurimus.
  Aastal 2020 võib Hiinast, Venemaalt, Indiast, Indoneesiast ja Brasiiliast tulla enam kui kolmandik maailma kogutoodangust.
  OECD väidab, et kui riigid jätkavad reforme ja liberaliseerivad rahvusvahelist kaubandust ning finantstegevust, võib Euroopa tööpuuduse tase aastaks 2020 ca viie protsendini langeda. FT-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.