• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Salaviina turuosa kasvas jälle

  Salaviina leviku põhjus on alkoholikaubandust reguleeriva seaduse puudumine. Litsentsiameti juht Aleksander Skoblov rääkis, et juba neli aastat on eri ministeeriumid üritanud luua alkoholipoliitikat reguleerivat seadust. Ilma seaduseta on aga keeruline mingit poliitikat ellu viia, nentis Skoblov.
  Skoblov meenutas möödunud aasta novembrit, mil riigikohtu halduskolleegium tunnistas seni mingilgi määral viinakaubandust reguleerinud alkoholi, tubaka ja tubakatoodete sisse- ja väljaveo, tootmise ning müügi korra määruse mitmed punktid õigustühiseks. Pretsedendist lähtuvalt tagastati kohtuotsustega mitmeid politsei ja tolli konfiskeeritud salaalkoholi partiisid, rääkis Skoblov.
  Ta märkis, et selline olukord vähendas tunduvalt salaalkoholi avastamise ja konfiskeerimisega tegelevate inimeste tegutsemisindu.
  Skoblov lisas, et praeguste plaanide kohaselt tuleb alkoholiseadus riigikogus menetlusse sügisel.
  ASi Onistar juhatuse esimees Viljar Praks tõdes, et salaviin on turul kahjuks tõesti arvestatav toode. Samas ta märkis, et eks tootjad ole püüdnud kõikvõimalike turvameetmetega salaviina tegijaist sammu võrra ees olla. Ka Praks lisas, et alkoholiseaduse vastuvõtmine parandaks kindlasti tootjate olukorda.
  ASi Remedia kommertsdirektor Sirje Potisepp rääkis, et müügi järgi otsustades tundub, nagu oleks salaviina turul vähem kui mullu I kvartalis, kuid kuulduste kohaselt pidavat näiteks Lõuna-Eestis lapikpudelites salaviin küllalt levinud kaup olema.
  Ebaseaduslikult valmistatud ja illegaalselt Eestisse toodud valge viina osakaal on 1997. a I kvartalis suurenenud võrreldes 1996. aasta viimase kvartaliga, näitajad on vastavalt 43,6% ja 40,8%. 1995. aasta lõpus oli illegaalse viina osakaal ainult ligikaudu 25%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Lääne-Viru suurpõllumehe seakasvatuse pankrotipessa jäi 1,22 miljonit eurot
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.