Suvel sobivad janukustutajaks ka kuumad joogid. Seekord tuleb juttu akloholivabadest kohvi, tee ja kakao baasil valmistatavatest jookidest. Nii kohvi kui tee maitset värskendab sidrunilõik. Teed ja kohvi suhkru asemel meega magustada mõjub palju tervislikumalt ja põnevamalt.
Cappuccino. Keetke kange kohv mõrkjast kohvisordist ning vahustage 35protsendine rõõsk koor, millele lisage suhkru asemel paar vanilliinitera. Kallanud koore kohvile, raputage sellele maitseainetesegu (kaneel, kakao, muskaatpähkel, kardemon).
Inglise kohv. Selleks tuleb kange kohv jahutada, lisada vaniljejäätise kuulike ning raputada peale kakaopulbrit. Inglise kohvi tasub serveerida iiri kohvi klaasis või jäätisepokaalis ning jäätise mekkimiseks pakkuda joojale ka lusikat. Eriti lõõgastav kuuma ilmaga.
Jäätee. Kõige parema jäätee saab valmistada vaid ise, sest poes müüdava puhul ei tea kunagi, milline üllatus pakist tuleb. Soovitan teha kange ekstrakti harilikust inglise teest, millele võib maitsestamiseks lisada mahla, siirupit või essentsi. Hea tuleb aprikoosisiirupiga jook. Tavaliselt teele suhkrut ei lisata, küll aga jääkuubikuid ja sidrunilõik.
Kakaokohv. Joogi nimi räägib enda eest. Tavalisele valmis keedetud kakaole lisatakse suhtes 1/1 kange kohv. Juhul kui tegemist pole Meie Margi kakaoga, pole suhkrut vaja lisada, sest kakaopulber sisaldab tavaliselt piisavalt magustajat.
Seotud lood
Viimaste aastate arengu najal on selge, et Põhja-Tallinnast on kujunemas pealinna uus 15 minuti linna põhimõtetel toimiv hot-spot. Selle keskpunktiks jääb kaasaegse hingamise saanud endine Volta tööstuskvartal, mis üllatab linnaelanike juba sel sügisel nii mõnegi kauaoodatud uudisega.