• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarbijahinnaindeks kaks protsenti suurem

  Statistikaameti hinnastatistika teenistuse juhataja Eveli ?okmani sõnul tingis tarbijahinnaindeksi suure kasvu elektri, gaasi ja telefoniteenuste hinna tõus. Võrreldes aprilliga kallinesid toidukaubad Eestis 0,9%, tööstuskaubad 0,3 ja kaubad kokku 0,7 protsenti. Eluasemekulud suurenesid 4,3 ning transport ja side 2,4 protsenti. Teenuste hind tõusis 3,5%. Kaheprotsendiline tarbijahinnaindeksi kasv on viimaste kuude suurim.
  Võrreldes eelmise aasta maiga on enim suurenenud kulutused vaba aja veetmisele, teenustele ja transpordile ning sidele, 15--22 protsenti. Tarbekaupade ja teenuste hinnad kasvasid samal ajavahemikul 10,8 protsenti. Administratiivselt reguleeritavate kaupade ja teenuste hinnad on kasvanud aasta jooksul 14,7%, vabalt kujunevad hinnad 8,5 protsenti.
  Hoiupanga Investeeringute ASi projektijuhi Ago Lauri sõnul on raske prognoosida tarbijahinnaindeksi tõusu edaspidi. «Aasta tarbijahinnaindeksi kasv sõltub suuresti sellest, kui suure võimu saavad maamehed parlamendis,» väitis ta. «Kui oleks nende teha, kisuks indeksi kasv kusagile 15 protsendi kanti, praegusel kombel jätkates jääb indeks aasta lõpuks ehk alla kümne,» sõnas ta.
  Aprillis kasvas tarbijahinnaindeks Eestis 1,9% ja märtsis 0,8%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.