• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere

  - turisti poolt kulutatav summa päevas: ca- 1000--1500 kr
  - turisti kulutuste arenguruum: alates 2000 kr
  - raha kulutamise võimalused: toit, majutus, Rakvere sümboolikaga käsitöö, tekstiiltooted, savitooted, punutised, kohalike kunstnike looming, turg
  - võimalik turismialane investeering: Pika tänava lõplik korrastamine
  Asupaiga poolest pole Rakvere kuigi heas kohas, sest turistid jäävad juba Lahemaale pidama. Käiakse Palmses ja Sagadis ning siis tullakse meilt läbi. Samas satub siia viimasel ajal varasemast rohkem välismaalasi, eelkõige Soome turiste, kes käivad meie turul. Koolilapsed külastavad Rakveret kõige aktiivsemalt.
  Turismivallas peame arvestama nii transiit- kui konverentsituristiga. Konverentsi korraldamise võimalused piirduvad esialgu küll Wesenberghi hotelli ja Villa Theresaga, kuid valmimas on Lääne--Virumaa keskraamatukogu, kuhu on planeeritud kaasaegne suur konverentsikeskus.
  Suvel peaks linnakülaline käima kindlasti Rakvere vallimäel, kus toimub suve jooksul kõige rohkem ettevõtmisi. Juba toimuvad õhtuti «Dracula» etendused koostöös Eesti Verekeskusega.
  Kui söögikohti on piisavalt, näiteks Wesenberghi restoran, kohvik Kurva Kodu, kalaroogi pakkuv Meritäht, siis majutuskohtade osas on veel palju teha. Õnneks laiendab Wesenbergh majutuspoolt. Villa Theresa asub kaunis tammikus, kuid mahutab vähe.
  - turisti poolt kulutatav summa päevas: ca- 300 kr
  - turisti kulutuste arenguruum: ca- 500 kr
  - raha kulutamise võimalused: toit, majutus, teater, kontsert, ööklubi, suveniirid (kudumid, paetooted, linased esemed)
  - võimalik turismialane investeering: Tammiku äärde spordikompleks
  Praegu satub Rakverre kõige rohkem kooliõpilasi. Loodan, et lossivaremeis toimuvad «Dracula» etendused meelitavad siia rohkem rahvast. Talvel pakutud pakettide vastu, mis sisaldasid ka teatripiletit, tunti huvi.
  Välismaalastest satuvad siia kõige rohkem soomlased, kes on avastanud odava turu, aga samuti need, kel on siin tuttavad. Peterburi poolt käib rahvast vähe. Rakvere suudab turisti hoida vahest päeva. Meil on koduloomuuseum ja linnakodaniku muuseum, palju üritusi toimub teatri taga rahvaaias.
  Kõige parema köögiga on Rakveres Wesenberghi restoran, kus tööpäeviti pakutakse ka komplektlõunat. Samas puudub Rakveres korralik klassikaline kohvik, ka vabaõhukohvikust tuntakse puudust. Väga hea söögikoht on õllekas Kurva Kodu, kus on mõnus interjöör ja lahke pererahvas.
  Kui noored kogunevad õhtuti Tsentrumi alla Paradiisi, siis üle 25aastastele sobib Margiti külalistemaja kõrval asuv Neiser. Seal ei tunne keegi end vanana.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tõusvalt alanud päev lõppes Balti aktsiaturgudel punaselt
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.