• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere

  - turisti poolt kulutatav summa päevas: ca- 1000--1500 kr
  - turisti kulutuste arenguruum: alates 2000 kr
  - raha kulutamise võimalused: toit, majutus, Rakvere sümboolikaga käsitöö, tekstiiltooted, savitooted, punutised, kohalike kunstnike looming, turg
  - võimalik turismialane investeering: Pika tänava lõplik korrastamine
  Asupaiga poolest pole Rakvere kuigi heas kohas, sest turistid jäävad juba Lahemaale pidama. Käiakse Palmses ja Sagadis ning siis tullakse meilt läbi. Samas satub siia viimasel ajal varasemast rohkem välismaalasi, eelkõige Soome turiste, kes käivad meie turul. Koolilapsed külastavad Rakveret kõige aktiivsemalt.
  Turismivallas peame arvestama nii transiit- kui konverentsituristiga. Konverentsi korraldamise võimalused piirduvad esialgu küll Wesenberghi hotelli ja Villa Theresaga, kuid valmimas on Lääne--Virumaa keskraamatukogu, kuhu on planeeritud kaasaegne suur konverentsikeskus.
  Suvel peaks linnakülaline käima kindlasti Rakvere vallimäel, kus toimub suve jooksul kõige rohkem ettevõtmisi. Juba toimuvad õhtuti «Dracula» etendused koostöös Eesti Verekeskusega.
  Kui söögikohti on piisavalt, näiteks Wesenberghi restoran, kohvik Kurva Kodu, kalaroogi pakkuv Meritäht, siis majutuskohtade osas on veel palju teha. Õnneks laiendab Wesenbergh majutuspoolt. Villa Theresa asub kaunis tammikus, kuid mahutab vähe.
  - turisti poolt kulutatav summa päevas: ca- 300 kr
  - turisti kulutuste arenguruum: ca- 500 kr
  - raha kulutamise võimalused: toit, majutus, teater, kontsert, ööklubi, suveniirid (kudumid, paetooted, linased esemed)
  - võimalik turismialane investeering: Tammiku äärde spordikompleks
  Praegu satub Rakverre kõige rohkem kooliõpilasi. Loodan, et lossivaremeis toimuvad «Dracula» etendused meelitavad siia rohkem rahvast. Talvel pakutud pakettide vastu, mis sisaldasid ka teatripiletit, tunti huvi.
  Välismaalastest satuvad siia kõige rohkem soomlased, kes on avastanud odava turu, aga samuti need, kel on siin tuttavad. Peterburi poolt käib rahvast vähe. Rakvere suudab turisti hoida vahest päeva. Meil on koduloomuuseum ja linnakodaniku muuseum, palju üritusi toimub teatri taga rahvaaias.
  Kõige parema köögiga on Rakveres Wesenberghi restoran, kus tööpäeviti pakutakse ka komplektlõunat. Samas puudub Rakveres korralik klassikaline kohvik, ka vabaõhukohvikust tuntakse puudust. Väga hea söögikoht on õllekas Kurva Kodu, kus on mõnus interjöör ja lahke pererahvas.
  Kui noored kogunevad õhtuti Tsentrumi alla Paradiisi, siis üle 25aastastele sobib Margiti külalistemaja kõrval asuv Neiser. Seal ei tunne keegi end vanana.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.