18. juuni 1997 kell 22:00

Tallinna Pangas on avarust

Hea, et linnarahval on nii heas kohas üks pangamaja. Esmapilgul jätab Tallinna Pank särava ja läikiva mulje, kuid ma ei saa öelda, et panga interjöör mulle hirmsasti meeldiks. Kõige enam häiris segadus materjalides ja detailides. Ühel pool näen kroomi ja graniiti, teisel pool messingit. Ei ole näha, et uue maja ehitusega oleks püütud luua panga imagot ja kujundatud oma nägu. Ruumiplaneering on sobiv ja külastaja jaoks küllalt selge. Avalike söögikohtade vastu pangamajas pole midagi, kuid ka nende kujundus ei ole midagi erilist ning neis puudub isikupära. Pangas olev istemööbel on korralik ja tavaline, mille kohta pole midagi halba öelda; pangaletid erilist muljet ei avaldanud. Hinne 7 punkti.

Tallinna Panga interjöör meeldis mulle, ehkki minu ootused olid teistsugused. Väljast võimas pank meenutab seest kaubanduskeskust kingapoe, EMT filiaali jms-ga. Panga ruumilahendus on hea. Ees on tehnoloogiline saal, kus operatsioone saab teha 24 tundi. Ruum tundus olevat veidi poolik, seda annab teha kliendisõbralikumaks. Kliendisaal on avar ja turvaline. Tumepunane lett on tallinnapangalikult soliidne. Hea, et klient saab valida istuva ja seisva koha vahel. Letiga on julgelt kokku sobitatud rohelised diivanid. Harjumatud on heleda klaasiga boksid, mis võimaldavad sees toimuvat täpselt näha. Väga meeldis kliendilaud. Paremini saaks korraldada infomaterjalide esitamise. 9 punkti.

Tallinna Panga hoone on viimase aja ainuke hea ehitis, mis Tallinnas on kerkinud. Hoone arhitektuuris on välditud kit?i ning vastandina Hansapanga koledale, külmale ja maitsetule majale on Tallinna Pank tõeline pärl. Tallinna Panga siselahendus on väga hea: see on mõnusalt põhjamaine ning seal on palju õhku. Arhitektitöö on perfektne. Vaatamata sellele, et pank on seest väga suur, ei teki seal võõrastustunnet. Väga hea on värvi- ja materjalivalik. Vähe on kasutatud läikivat metalli, gyproc'it ja halogeeni, välditud on Harju keskmist ehitust. Söögikohad ei kujutanud midagi erilist, kuid hea, et nad olemas on. Sildindus võiks parem olla: kõike ei leia kohe päris hästi üles. 10 punkti.

Tallinna Panga siselahendus on väga hea: avar, ruumikas ja läbipaistev, tekitades ruumilise konstruktsiooni mulje. Ei teagi Tallinnas teist sellist hoonet. Viimistletud on hoone päris hästi. Söögikohad on hästi lahendatud. Meeldis, et põrandakattena on kasutatud parketti vastupidiselt igal pool levivale kivile ja vaibale. Ruumiplaneering on hea: kõik vajaliku leidsin üles. Liftid on hea disainiga. Efektsem oleks, kui need liiguksid välisseina mööda. Meeldivad värvilahenduses kasutatud neutraalsed toonid. Põgusa külastamise järel ei olegi pangamaja kohta ühtegi negatiivset märkust. Kui oleksin Tallinna Panga klient, siis käiks tihedamini ja näeks rohkem. Hinne 9 punkti.

Hetkel kuum