18. juuni 1997 kell 22:00

Välisinvestorid hindavad Hansapanka

Mitmed suurte investorite esindajad tunnistasid, et nad on oma konservatiivsuse ja väikese riskivalmiduse tõttu palju väljavaateid Balti turul maha maganud, ütles konverentsilt naasnud Maapanga juhatuse nõunik Jaan Õmblus.

Õmblus ütles, et investeerimispankuritega suheldes hakkas silma suhteliselt suur rahaliste ressursside küllus. Raha saamise peamine eeldus on projekti üle 100 miljoni USA dollari suurune investeerimisvajadus, kõrge tehniline analüüs ja projekti edasine juhtimine heal tasemel, lausus Õmblus.

Õmblus ütles, et investeerimiskonverentsil esinenud investeerimisfirma McGinnis Advisors president Dana F. McGinnis kiitis Hansapanka heal tasemel juhtimisstruktuuri eest, mis näitab, et ka problemaatilistes Kesk- ja Ida-Euroopa riikides võib edukalt majandusalast tegevust arendada.

Õmblus rääkis, et Balti riikidesse investeerimisele on ka vastaseid. Morgan Stanley idaturgude strateeg John P. Smith väitis Õmbluse sõnul, et praegu pole mingil juhul soovitav Balti riikidesse, Venemaale või muudesse Kesk- ja Ida-Euroopa riikidesse ressursse paisata. Smith põhjendas oma seisukohta tugevnevast konkurentsist tuleneva pankrottide laine ja likviidsuskriisiga, ütles Õmblus.

Alternatiivsete investeeringute konverentsi korraldasid rahvusvahelised finantsasutused Nomura, Morgan Stanley, Arthur Andersen, Citibank Global Asset Management ja Lehman Brothers. Konverentsil osales investeerimisala asjatundjaid USAst, ?veitsist, Suurbritanniast, Prantsusmaalt ja Hispaaniast. Jaan Õmblus oli konverentsil ainus Eesti esindaja.

Hetkel kuum