• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisinvestorid hindavad Hansapanka

  Mitmed suurte investorite esindajad tunnistasid, et nad on oma konservatiivsuse ja väikese riskivalmiduse tõttu palju väljavaateid Balti turul maha maganud, ütles konverentsilt naasnud Maapanga juhatuse nõunik Jaan Õmblus.
  Õmblus ütles, et investeerimispankuritega suheldes hakkas silma suhteliselt suur rahaliste ressursside küllus. Raha saamise peamine eeldus on projekti üle 100 miljoni USA dollari suurune investeerimisvajadus, kõrge tehniline analüüs ja projekti edasine juhtimine heal tasemel, lausus Õmblus.
  Õmblus ütles, et investeerimiskonverentsil esinenud investeerimisfirma McGinnis Advisors president Dana F. McGinnis kiitis Hansapanka heal tasemel juhtimisstruktuuri eest, mis näitab, et ka problemaatilistes Kesk- ja Ida-Euroopa riikides võib edukalt majandusalast tegevust arendada.
  Õmblus rääkis, et Balti riikidesse investeerimisele on ka vastaseid. Morgan Stanley idaturgude strateeg John P. Smith väitis Õmbluse sõnul, et praegu pole mingil juhul soovitav Balti riikidesse, Venemaale või muudesse Kesk- ja Ida-Euroopa riikidesse ressursse paisata. Smith põhjendas oma seisukohta tugevnevast konkurentsist tuleneva pankrottide laine ja likviidsuskriisiga, ütles Õmblus.
  Alternatiivsete investeeringute konverentsi korraldasid rahvusvahelised finantsasutused Nomura, Morgan Stanley, Arthur Andersen, Citibank Global Asset Management ja Lehman Brothers. Konverentsil osales investeerimisala asjatundjaid USAst, ?veitsist, Suurbritanniast, Prantsusmaalt ja Hispaaniast. Jaan Õmblus oli konverentsil ainus Eesti esindaja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.