• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene aktsiaturg jätkab uutel tasemetel

  Riia börsil valitses eile jaanipäevajärgne pohmell. Börsi käive langes 33 000 latini ja kaubeldi umbes kolmandiku aktsiatega. Enim kaubeldud oli Staburadze 10 800 latiga, tõus 2 santiimi võrra 2,71 latini. Möödunud nädala tegija Olainfarmi käive oli vaid 4300 latti. Aktsia hinnaks jäi 2,55 latti.
  Vilniuse börsil jätkus suvine stagnatsioon. Aktsiate hinnad tõusid veidi, kuid börsi käive langes poole võrra 319 000 litini. Maaklerite sõnul on suurimaks probleemiks raha puudumine. Hermise panga aktsia (jäi 190 liti tasemele) on üks, mis majanduslike näitajate poolest võiks olla hinnatum. Maaklerid ootasid sel nädalal Hermise kerkimist üle 200 liti, kuid arvatavasti ei toimu seda siiski enne poolaastatulemuste teatavakssaamist.
  Venemaa kauplemissüsteem jätkab endiselt rekordhoos. RTS-indeks lõpetas juba mitmendata järjestikust päeva rekordtasemel. Eile oli päevatõusuks 5,42% 433,12 punktini. Maaklerite sõnul on börs üleküllastunud välismaistest investeerimisfondidest. Kõik aktsiad pole kohalike investeerijate kasumivõtmisest hoolimata oma lage saavutanud. Rekordkäibeks sai 94,4 mln USDd.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.